Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Skelettrock och tonsatt dikt på Konstkollektivets öppna scen

Det var fullbokat med artister när Konstkollektivet i Mölndal körde sommarens andra öppen scen. På fredagens program stod allt från skelettrock till tonsatt poesi och rap.

Det är fredag och solen lyser fortfarande varm. Bland pallkragarna i Konstkollektivets trädgård sitter 17 personer utspridda på bänkar och filtar. Deras blickar är riktade mot en liten rullbar träscen och de applåderar för fullt.

– En gång till, ropar de mot Vincent Molin som precis gjort sig redo att koppla ur elgitarren och stiga ned efter att ha kört två egna låtar och en cover på Songs Ohia.

– Är det på riktigt? frågar han med rösten full av glad förvåning.

Sedan reser han sig upp, böjer sig mot mikrofonen och sjunger ännu en låt till den lilla publikens jubel.

LÄS MER: Lindomeparet släpper nytt album: ”Gör musik för alla”

Testa hur det känns

Efteråt slår han sig ned vid sin bandkompis som fick nöja sig med att vara publik i kväll eftersom det inte fanns något trumset på plats. Vincent Molin är nöjd.

LÄS MER: Musik, teater och utställningar – kulturlivet är tillbaka i Mölndal

– Det kändes förvånansvärt bra. Vi har repat mycket under pandemin. Det måste ha gett resultat, säger han.

1,5 år har gått sedan hans band stod på öppen scen sist och innan dess var det också länge sedan han uppträtt. Men planen är att ändra på det.

– Vi har spelat in en demo, som vi ska skicka in och söka spelningar med. Så jag tänkte testa hur det känns att stå på scen, säger Vincent Molin som alltså inte alls blivit avskräckt av upplevelsen hos Konstkollektivet.

Musik ska vara kul

Louisa Westling uppträder med två singer songwriter-låtar –en tonsatt dikt och en egenskriven låt om hur det känns att flytta till Göteborg mitt i en pandemi och vara helt utan sammanhang. Också hon är nöjd med att ha testat öppen scen i Mölndal.

LÄS MER: Said hittade friheten på en bergvägg i Lackarebäck

– Det är skönt att bli påmind om vad musik handlar om. Jag har precis gått folkis i Bollnäs med en majoritet av jazzare. Man kan så lätt fastna i det elitistiska, att man måste spela skalor snabbast. Det är skönt att bli påmind om att musik ska vara kul, säger hon och tillägger att hon gillar att alla på scenen har så olika stilar.

Själv blev hon satt på fiollektioner när hon var fem år, turnerade med ett punkband i högstadiet och gillar många olika sorters musik.

– Det är jättekul att få höra människor så här, man blir alltid överraskad, säger hon.

Kul med närheten

Hennes internetkompis från många år tillbaka, Michael Schröder, lockade med henne hit. Han ställde sig också själv på scen med ett par låtar.

– Det kändes asbra. Jag älskar att stå på scen. Jag kanske borde ha övat mer, men nu blev det så, säger han och berättar att han varit på öppen scen i Mölndal flera gånger som publik och uppträtt där en gång förut.

LÄS MER: Lokala band jazzar loss på kommunens äldreboende

När Konstkollektivet körde sin första öppna scen för i år, i juni, var det fullbokat när han försökte anmäla sig. Den här gången gick det bättre. Och han gillar konceptet.

– Man får möjlighet att stå på scen. För små artister är det svårt att hitta platser att uppträda på. Och det är roligt att saker händer i Mölndal och inte bara i Göteborg, jag kan GÅ hit, säger han.

I publiken sitter Nicholas Sosin och Nada Alichiah. Den sistnämnda har åkt in från Lindome och ska snart ställa sig på den lilla scenen med sin musik. Hon gillar både att sjunga och att öppen scen ger en möjlighet att träffa folk. Nicholas Sosin bor i Göteborg men är här för att lyssna.

– Jag gillar Mölndal. Det har förändrats så mycket sedan de byggt om i centrum, men det går fortfarande att komma och lyssna på musik såhär. Det är som att vara på någons bakgård, säger han.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.