Sköna beskedet till 100-åringen: Strålande solsken i helgen

Mitt i veckan kan regn falla i våra trakter. Men lagom till studenten och Mölndals stora 100-årsfirande väntas finare väder. Måndagens nationaldag kan också bli något extra med strålande sol och runt 20 sköna plusgrader.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeMölndal|

Årets första sommarmånad juni får en pangstart sett till väderleken med sol och 15–16 värmande grader på onsdagen.

– Men vi är inne i ett läge med ostadigt väder, så det kan förekomma lokala regnskurar under onsdagen och på torsdagen visar bilderna en mer sammanhängande nederbörd, säger SMHI:s meteorolog Viktor Bergman.

Skulle det även kunna bli tal om åska i veckan?

– Det är svårt att säga något om det i nuläget. Visst finns det en möjlighet, men jag ser inte på kartan att det föreligger någon större risk för åska, säger SMHI:s Viktor Bergman.

På fredag springer studenter från Mölndals tre gymnasieskolor ut gemensamt från stadshuset. Efter det halvknackiga vädret mitt i veckan, ska det just framåt helgen bli en behagligare historia med solsken – samtidigt som Mölndal även firar 100 år. Nationaldagen, på måndagen den 6 juni, ser det däremot ut att bli någonting extra i väderväg.

– Ja, då finns det en stor chans till sommarvärme med runt 20 grader och solsken. Men samtidigt får man komma ihåg att prognosen kan förändras till dess. Enligt satellitbilderna är i alla fall ett högtryck på väg in västerifrån under helgen och framåt, säger SMHI:s meteorolog Viktor Bergman.

LÄS MER:Larmet från Bifrost – totalt kaos på sopstationen

LÄS MER:Därför var partitopparna på besök i Mölndal – och åt middag på John Scott’s

LÄS MER:Mölndals brevduveklubb fyller 100 – nu hoppas de på fler medlemmar

ANNONS