Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivfoto. Bild: Annelie Ivarsson Moran
Arkivfoto. Bild: Annelie Ivarsson Moran

Slog ner polis på fest – döms

Mannen jobbar som polis, men var ledig och på fest när en annan man fick höra vad han jobbade med. Den mannen slog då ner polisen. Nu döms han för misshandel.

Klockan var mycket och alla inblandade var berusade. Så resonerar tingsrätten när de väljer att gå på ett vittnes uppgifter i frågan om en misshandel på en fest i Lindome hösten 2019.

Det blev slagsmål mellan två män på festen, men de lämnade helt olika uppgifter om varför och om vem som hoppat på vem.

En av männen som var på festen jobbar som polis. Han var ledig och där med sina vänner. Sent på kvällen fick några andra på festen reda på mannens yrke och när han var på väg in genom entrén efter att ha pratat med några utomhus blockerade de dörren för honom, har polismannen berättat i förhör.

”Poliser har inget här att göra”, uppger han att männen sa till honom.

Läs mer: Polis gick på fest – blev nedslagen

Polismannen tog sig in ändå, och i hallen blev han påhoppad av mannen som nu döms. Enligt åklagaren låg mannen på polisen och matade slag mot hans kropp och huvud.

Det som tingsrätten anser kunnat bevisas, genom ett av de mindre alkoholpåverkade vittnenas uppgifter, är att mannen slog polisen i ansiktet med knytnäven så att han ramlade och slog i huvudet.

Mannen döms nu för misshandel med villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst som påföljd. Han ska också betala skadestånd till polisen, på drygt 33 700 kronor för kränkning, sveda och värk, inkomstförlust och för två ärr polisen fick av våldet.

Louise Jungmalm

[email protected]