Under onsdagen kommer JAS 39 Gripen planen traditionsenligt flyga över Västsverige enligt plan. Foto: Helene Nyberg/Försvarsmakten
Under onsdagen kommer JAS 39 Gripen planen traditionsenligt flyga över Västsverige enligt plan. Foto: Helene Nyberg/Försvarsmakten Bild: moestedtc

Snart dags att blicka mot skyn efter julgranen

De senaste veckornas gråväder har förmodligen inte fått gemene man att vilja blicka mot skyn. Men på onsdag lär troligen en och annan ändå vilja lyfta blicken mot himlen när det är dags för försvarsmaktens traditionsenliga julgransflygning över Västsverige.

ANNONS
|

Det är som vanligt Skaraborgs flygflottilj som lockar med uppvisningen, som planeras att gå av stapeln med start från Åmål klockan 12.52 på onsdagseftermiddagen.

Skulle vädret ställa till det flaggar försvarsmakten dock i stället för en kommande uppvisning på torsdagen. Den som vill ha full koll uppmanas följa Skaraborgs flygflottiljs uppdateringar på Facebook för eventuella förändringar i schemat.

Går allt som planerat kommer dock flygflottiljens uppvisning med JAS 39 Gripen-planen att kunna ses på himlen redan på onsdag eftermiddag över stora delar av Västsverige innan de landar i Lidköping igen klockan 14.28.

Camilla Moestedt

camilla.moestedt@otv.se

Då passerar den flygande julgranen

ANNONS

Kungsbacka 13:57

Lindome 13.58

Kungsportsplatsen, Göteborg 14.00

Kungälv 14.02

Myggenäs 14.05

ANNONS