Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Var femte västsvensk är fullvaccinerad mot covid-19. Arkivbild. Bild: Stefan Bennhage
Var femte västsvensk är fullvaccinerad mot covid-19. Arkivbild. Bild: Stefan Bennhage

Snart hälften vaccinerade med första dosen i Västra Götalandsregionen

Nu är var femte västsvensk är fullvaccinerad i Västra Götalandsregionen. Det är dessutom nästan 50 procent som har fått sin första dos vaccin.
– Det är oerhört viktigt att alla som tar en första spruta så småningom också tar sin andra, det är så vi får stopp på pandemin, säger vaccinationssamordnaren Kristine Rygge i ett pressmeddelande.

Närmare bestämt är det 43,7 procent som har fått minst en vaccindos. Det betyder nu att regionen har delat ut 867 714 doser vaccin. Varav 599 697 personer har fått dos ett, och 268 017 är fullt vaccinerade.

– Vi har under en tid mest vaccinerat dos två och det märks i statistiken. Vi ser en tydlig ökning av antalet fullvaccinerade och det är oerhört viktigt att alla som tar en första spruta så småningom också tar sin andra, det är så vi får stopp på pandemin, säger Kristine Rygge, vaccinationssamordnare i Västra Götalandsregionen, i ett pressmeddelande.

45-åringarna vaccineras

Den åldersgrupp som vaccineras i nuläget är de som är födda 1976 eller tidigare, men även de personer som är över 18 år och i riskgrupp. Regionen beskriver vaccinationsviljan som hög och enligt dem läggs även nya tider ut efter hand.

I gruppen 45 år och äldre har 70 procent fått sin första dos, och 31 procent sin andra. Men enligt regionen är det många kvar i åldersgruppen 45-49 år kvar att vaccinera.

– Vi har nu lite bättre tillgång till vaccin för dos 1 men vi räknar med att ligga kvar på den här nivån där vi vaccinerar 45+ och personer i riskgrupp under större delen av juni. Mot slutet av månaden kommer vi troligtvis att öppna för nästa åldersgrupp, säger Kristine Rygge i pressmeddelandet.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.