Snökaoset har dragit in

Tisdagsmorgonen inleddes med hård vind och kraftigt snöfall. SMHI har sedan tidigare utfärdat en varning då vädret riskerade att orsaka stora problem i trafiken.

ANNONS

SMHI utfärdade en gul varning, som innebär att det kan bli stora störningar i trafiken och elavbrott till följd av snöovädret.

Snöovädret drog in västerifrån. Ute i Kattegatt varnade SMHI för kuling. Enligt dem skulle det bli mellan fem och tio minusgrader på tisdagsmorgonen, vilket innebar att snön kunde orsaka dålig sikt.

LÄS MER:Rörigt vid Mölndals station på morgonen: ”Vi hjälper till så gott vi kan”

Indragna busslinjer

Busslinje 751, mellan Mölnlycketerminalen och Gamla torget, ställdes på tisdagsmorgonen in. Linjen går via Mölndals bro, och anledningen var halka till följd av snöfallet. Västtrafik hänvisar i nuläget till andra linjer som avgår från Mölndals station.

Västtrafik manar till framförhållning

Under morgonen var det många inställda avgångar runtom i Västsverige. Västtrafik gick i sin tur ut med en egen uppmaning till sina resenärer: var ute i god tid för att kunna resa så smidigt som möjligt.

– Vi har en tät dialog med våra trafikföretag. Vi hänvisar till vår hemsida för uppdateringar om trafikläget, men det är också bra att ha lite framförhållning när vädret är som det är, säger Emma Johnson, kommunikatör hos Västtrafik.

Många turer var inställda under morgonen och i korsningen mellan Enerbacksgatan och Gunnebogatan blockerar en Västtrafikbuss vägen.

LÄS MER:SMHI varnar för snösmocka – så förbereder sig kommunen

Flera trafikolyckor

Enligt Trafikverket var det också problematiskt på vägarna under morgonen. Trafikanter fick räkna med långa restider.

– Det här är inte så roligt om man får säga så. Det går sakta på alla leder och snöröjningen gör så gott de kan, säger Martin Gärdehed trafikledare på Trafikverkets trafikledningscentral väst.

Polisen skickades ut till flera trafikolyckor vid niotiden, men ingen ska ha varit av det allvarligare slaget.

– Vi har flera trafikolyckor vi är ute på just nu, det är E6 och Söderleden. Folk touchar varandra med det är inget allvarligt just nu, säger Joakim Simonsson, operativ samordnare för polisen i Storgöteborg syd.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS