Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Sommarlovsbarn fick prova kampsport – med Budoklubben Shindo på Åby näridrottsplats

Under lördagseftermiddagen kunde sommarlovsbarn testa på kampsport på Åby näridrottsplats. Aktiviteten arrangerades av Budoklubben Shindo och var en del av SummerHoops – ett initiativ för att aktivera barn under sommaren.
– Man behöver hjälpa till i samhället. Vi finns här för de som inte kan resa bort på sommarlovet, säger Sofia Billger, ordförande i Budoklubben Shindo.

Det var tredje och sista tillfället som kampsportsklubben bjöd in till en prova-på-dag under SummerHoops. Den här lördagseftermiddagen var det en ganska liten skara barn på plats. Men det var desto fler deltagare vid de tidigare tillfällena – då vädret var mer stabilt.

SummerHoops arrangeras av bland annat Mölndals stad. Under sommaren bjuder de in unga för att delta i gratisaktiviteter, med syftet att främja trygghet, inkludering och hälsa. SummerHoops har varit igång i ungefär tre veckor, och platschef Christoffer Lindgren tycker att det har varit väldigt lyckat.

– Många har varit här varje dag, det har varit som en utomhusfritidsgård, säger han.

”Du lär dig alltid nya grejer”

Budoklubben Shindo håller till på Pinnharvsgatan i Bifrost och där kan man utöva fyra olika kampsportsstilar; Ju-jutsu Kai, Sport Ju-jutsu, Brasiliansk Jiu-jitsu och Aikido. På mattan som låg utdragen på Åby näridrottsplats under lördagen lärde klubben ut en blandning av de olika kampsporterna.

På plats fanns flera klubbmedlemmar. En av dem var Ingrid Isacson, snart 13 år, som har tränat kampsport i 7 år. Hon tycker att det är kul att tävla, men också att träffa nya människor.

– Du lär dig alltid nya grejer, och får ofta nya vänner – både vuxna och barn, säger Ingrid.

Hennes klubbkompisar Linnéa Woxenius och Hugo Blommaskog passade på att visa upp var de går för och tog plats på mattan. För ett otränat öga såg det ut att vara en jämn match – trots att Hugo är med i juniorlandslaget i Ju-jutsu. Se matchen i filmen nedan.

Rikt liv på hemmaplan

Sofia Billger berättar att kampsportsklubben är på plats för att visa upp sin verksamhet och locka nya medlemmar. Men hon tycker också att idéen till SummerHoops är fantastisk.

– Man behöver hjälpa till i samhället. Vi finns här för de som inte kan resa bort på sommarlovet, eller de familjer som väljer att stanna hemma – det bidrar till ett rikt liv på hemmaplan, säger Sofia Billger, ordförande i Budoklubben Shindo.

LÄS OCKSÅ: Glassproducenten återkallar flera sorter – kan innehålla bekämpningsmedel

LÄS OCKSÅ: Sommarjobbande skolungdomar arrangerar aktiviteter på äldreboendet: ”Lärorikt”

LÄS OCKSÅ: Mystiken bakom Kållereds kyrka – Mölndals äldsta byggnad

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.