Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det var på fyran från Mölndal som Ingrid och Patrik fick ögonkontakt. Sedan kunde hon inte släppa tanken på den snygga spårvagnsföraren.  Bild: Arkivbild
Det var på fyran från Mölndal som Ingrid och Patrik fick ögonkontakt. Sedan kunde hon inte släppa tanken på den snygga spårvagnsföraren. Bild: Arkivbild

Spårvagnsföraren föll direkt för Ingrids mod

– Jag gillar attityden och modet, att våga göra en sån grej. Självklart måste man tacka ja och träffa en sån tjej, säger spårvagnsföraren Patrik.
På en körning från Mölndal fick han ögonkontakt med passageraren Ingrid, som blev så förtjust att hon bestämde sig för att leta upp honom.

Det var valborg, fredag och strålande sol. Patrik, som jobbar som spårvagnsförare vid sidan av plugget, körde fyrans vagn från Mölndal. Allt kändes lite festligt och han skämtade i högtalarna.

– Jag tyckte att jag gjorde ett lite fräckare, trevligare och mer "göteborgskt" uttalande i högtalarna om spårarbete och ändrad körväg. Jag passade också på att önska en fortsatt trevlig fredag. Kanske gjorde det sitt, funderar han.

LÄS MER: Ingrid gav romantiken en chans – efterlyste snygga föraren på Facebook

Vill tro det bästa

När han tittade i backspegeln för att se om någon reagerat såg han en tjej som såg trevlig ut och som verkade titta lite extra tillbaka. Att folk tittar händer lite då och då.

– Man vet inte om de spanar in en för att framföra kritik om kollektivtrafiken, men jag vill tro att folk tittar extra för att de har något bra i tankarna, säger Patrik.

LÄS MER: Efterlängtade cykelbanan på Spårhagavägen ska bli av

När han hoppade av för att gå på lunch vinkade han till tjejen. Att det skulle bli något mer med det hade han ingen tanke på.

– Det blev en lite förvånande och rolig grej att hon hörde av sig, säger han.

Kul händelse

Ingrid Fehn Dellgren, hade missat sin chans att säga hej, men skam den som ger sig. Hon frågade föraren som bytt av Patrik om han kunde ge henne namn och nummer till den avstigna kollegan. Det fick hon inte, så hon efterlyste honom på Facebook. Över 800 personer gillade inlägget och många försökte hjälpa till. Under tiden kontaktade kollegan Patrik och berättade om Ingrids fråga. De fick kontakt.

LÄS MER: De här vägarna kan tas över av kommunen: ”Besked i sommar”

– Jag tycker det var en kul händelse. Jag gillar attityden och det modet, att våga göra en sån grej. Självklart måste man tacka ja och träffa en sån tjej, säger Patrik och berättar att han faktiskt också råkar vara singel.

Flörtad med förut

Att någon visat så tydligt intresse har hänt honom förut på jobbet, men aldrig i rollen som spårvagnschaufför.

– Jag har jobbat en del som barista på Espresso house och på restaurang på Liseberg, då träffar man mycket folk och några verkar trevligare än andra, säger han.

LÄS MER: Marios gjorde tv-succé med sitt pampiga drömhus i Hills villastad

Vad som kommer att hända nu återstår att se, men en träff ser det iallafall ut att bli.

– Jag föreslog att vi ska ses över en kaffe på stan. Det blir kul, säger Patrik.

Patrik har valt att inte gå ut med efternamn och bild.