Det var ett spabad i den här storleken som stals utanför Magnus Laurins affär i Åbro industriområde natten till i söndags. Bästa tipset som leder till att det hittas belönas med ett gratis eget spa.
Det var ett spabad i den här storleken som stals utanför Magnus Laurins affär i Åbro industriområde natten till i söndags. Bästa tipset som leder till att det hittas belönas med ett gratis eget spa. Bild: Malin Vive

Spabad i hittelön för den som hittar spa-tjuven

Den som kan tipsa var det stulna lyx-spabadet tagit vägen belönas med ett eget spa till trädgårdstäppan. Inlägget på sociala medier blev en riktig ”klick-bomb” i veckan.
– Det kan det vara värt, säger affärsinnehavaren som bestämde sig för att ta saken i egna händer när polisen redan dagen efter stölden lade ner förundersökningen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

– Maken till fräck stöld får man leta efter, säger affärsinnehavaren Magnus Laurin, som blev av med sitt lyxigaste spa i utställningen utanför Pool Sweden i Åbro industriområde natten till i söndags.

Värt över en kvarts miljon kronor

Badet som stals var ett gigantiskt så kallat swim-spa, som är nästan sex meter långt, tre meter brett och med en prislapp på omkring 270.000 kronor.

– Det har stått här utanför som visningsexemplar. Vi kunde inte föreställa oss att någon skulle kunna ta en så stor pjäs, den väger ju nästan två ton. De måste ju haft en kranbil, säger Magnus Laurin.

Affärsinnehavaren Magnus Laurin, som blev av med sitt lyxigaste spa i utställningen utanför Pool Sweden i Åbro industriområde natten till i söndags.
Affärsinnehavaren Magnus Laurin, som blev av med sitt lyxigaste spa i utställningen utanför Pool Sweden i Åbro industriområde natten till i söndags. Bild: Malin Vive

Trots att det finns övervakningskameror i området lade polisen ner förundersökningen redan dagen efter, på måndagen.

Magnus blev så förbannad att han bestämde sig för att ta saken i egna händer.

– Jag tänkte att någon måste ha sett något, så jag ville be allmänheten om hjälp. Men jag tycker ju egentligen att det där skulle vara polisens jobb.

LÄS MER:Rutor på företagsbilar krossade i Åbro

Bra lockbete

Han gjorde ett inlägg på sociala medier och lade med ett riktigt bra lockbete:

– Den som lämnar ett tips som gör att badet återbördas ska få ett nytt och fint spabad av oss. Och det lovar jag, med jetstrålar och allt.

Hans inlägg på sociala medier blev en riktig succé. Över 60.000 personer hade nåtts efter bara en dag.

Gratis spa! Här är efterlysningen som fått många mölndalsbor att engagera sig i helgens spa-stöld från Åbro industriområde.
Gratis spa! Här är efterlysningen som fått många mölndalsbor att engagera sig i helgens spa-stöld från Åbro industriområde. Bild: Skärmdump

Magnus Laurin tror inte att det är omöjligt att det stulna badet kan hittas med allmänhetens hjälp.

– Vi har fått in en hel del bra tips redan. Det är till exempel en som vid femtiden på söndagsmorgonen såg en bil lastat med ett väldigt stort spabad på väg 190 mot Gråbohållet.

-Man vet ju inte, det kan förstås ha varit ett helt annat bad. Men det är värt att kolla upp.

LÄS MER:Mölndalsbo försökte stjäla rakapparat – en vecka senare dömdes han till ett års fängelse

Hoppas att polisen får skämmas

Om det leder till att den stulna pjäsen hittas återstår att se. Magnus Laurin väntar in ytterligare tips.

Tipsarens hittelön blir dock inte något bad för en kvarts miljon, som det stulna, utan en lite mer modest variant för omkring 50.000 kronor.

–Om det hittas ska vi göra ett jippo och i så fall hoppas jag att de skäms på polisen, säger Magnus Laurin.

LÄS MER:Scannade inte alla varor på Ica – kvinna från Mölndal döms

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS