Spårarbete vid Korsvägen påverkar spårvagnstrafiken till Göteborg: ”Lite längre restid”

Under måndagen påbörjades ett akut spårarbete vid Korsvägen. De som pendlar med spårvagn mellan Mölndal och Göteborg kan därmed räkna med längre restider en tid framöver.

ANNONS

I och med ett akut spårarbete vid Korsvägen kan linje två och fyra inte längre köra hela vägen in till centrala Göteborg.

– Anledningen till att man gör arbetet är för att vägen spåren ligger på behöver förbättras. Det är alltså inte spåren i sig som det är fel på, utan vägen under dem. På så vis blir det indirekt ett spårarbete, säger Lisa Frank, kommunikatör hos Västtrafik, och fortsätter:

– Hade det varit ett ordinarie spårarbete hade vi kunnat ha mer framförhållning i att gå ut med information till resenärerna, men nu var det akut.

Stannar innan Göteborg

Spårvagnslinjerna två och fyra kommer köra skytteltrafik mellan Mölndals innerstad och Liseberg södra. För att ta sig sista biten in till Göteborg behöver resenärerna byta till buss.

– Busslinjen 2E kommer köra sträckan mellan Liseberg södra och Centralstationen. Sträckan Skånegatan påverkas också, så den ersätter spårvagnarna som går där, säger Lisa Frank.

Spårvagnslinje fyra kommer att gå som vanligt i Göteborg fram till Korsvägen. Istället för att svänga av mot Mölndal kommer den åka mot Sankt Sigfrids plan och vända i Torp.

Längre restid

Från Västtrafiks håll hoppas man på att arbetet inte ska påverka pendlandet alltför mycket. Däremot uppmanar man resenärer att vara beredda på att resorna kan ta lite längre tid.

– Att göra ett byte innebär ofta lite längre restid, därför rekommenderar vi att man är ute i god tid, planerar sin resa och håller sig uppdaterad i appen. Det handlar om en vecka som det är så här, så innan arbetspendlingen sätter igång på riktigt kommer det vara som vanligt igen, säger Lisa Frank.

Spårarbetet påbörjades under måndagen 1 augusti och beräknas vara färdigt måndagen 8 augusti.

LÄS MER:Så kommer de nya hållplatserna se ut i Mölndal

LÄS MER:Därför ska buss 25 inte längre köra mellan Balltorp och Mölndals innerstad

LÄS MER:Då startar nya busslinjen – ska köra till Gunnebo slott

ANNONS