Tanken är att barn och unga ska få mer att göra på sommaren.
Tanken är att barn och unga ska få mer att göra på sommaren. Bild: Elvira Linderot

Staden satsar en halv miljon kronor – på gratis lovaktiviteter

En halv miljon kronor gjorde att kommunen och föreningslivet i Mölndal kunde erbjuda många lovaktiviteter sommaren 2020. Nu upprepas satsningen även 2021.

ANNONS

2017 och 2018 fanns ett statligt stöd för gratis sommarlovsaktiviteter. När det togs bort fick Mölndals stad själv bekosta lovaktiviteterna för barn och unga.

Under 2020 beslutade politikerna att skjuta till 500 000 kronor extra och föreningar i kommunen fick söka bidrag för att ordna allt från karate till teaterskola.

Kan ansöka under våren

Nu upprepas alltså satsningen från ifjol och fram till den 30 april kan föreningarna ansöka om pengar inför sommaren 2021.

– Vi hoppas på samma succé som förra året, där bland annat föreningslivet tog ett stort ansvar med att ordna fantastiska aktiviteter för Mölndals unga, säger Henrik Dahlqvist, avdelningschef på kultur- och fritidsförvaltningen, till Mölndals stads egna hemsida.

LÄS MER:Fylligt sportlov på distans

Går igenom ansökningarna

En urvalsgrupp från Mölndals stad kommer gå igenom ansökningarna och bedöma vilka som får bidrag. För att få del av pengarna måste föreningarna uppfylla en del krav. Bland annat ska aktiviteterna vara avgiftsfria och genomföras vid minst fem tillfällen. Det är ett plus om även barn med funktionshinder kan delta.

Alla aktiviteter måste dessutom vara smittsäkra och följa rådande restriktioner.

En del av pengarna kommer även användas till att utöka kommunens ordinarie lovutbud.

LÄS MER:Nu ska det bli lättare för unga att multiidrotta

ANNONS