Arkivbild
Arkivbild Bild: Martin Björklund

Stadsmuseet ska ha fest – vill ha med invånarnas festminnen

Det ska bli fest på stadsmuseet och planeringen är i full gång. Nu vill Mölndals museum få hjälp av invånarna för att fylla lokalerna med festminnen.

ANNONS
|

”Nu slår vi klackarna i taket, blåser upp ballonger och dansar på borden!”, skriver stadsmuseet på kommunens hemsida inför höstens utställning.

I år när Mölndal firar 100 år som stad och 50 år som kommun väljer stadsmuseet att ha en utställning i festens tecken, och göra en djupdykning i fest- och kalasminnen från firanden i Mölndal, Kållered och Lindome.

För att kunna fånga minnen – från fester, kalas och firande i både nutid och dåtid – vill museet att kommuninvånarna bidrar med berättelser, fotografier, filmer och föremål från festliga tillställningar.

Museet skriver att de är intresserade av de traditioner och tankar som följer med kring livets fester och högtider.

ANNONS
Arkivbild
Arkivbild Bild: Gustaf Görfelt

”I den kommande utställningen ställer vi också frågor om festens och kalasens betydelse för vårt välmående. Vi vill ge festtips men också närma oss det som skaver och är obekvämt, det som gör att festen kan förvandlas till ett trauma”, säger Hanna Eklöf, antikvarie och insamlingsansvarig på Mölndals stadsmuseeum.

Bidrag till utställningen kan lämnas via museets digitala insamling.

Utställningen öppnar den 23 oktober.

Catrin Hansson

catrin.hansson@molndalsposten.se

ANNONS