Standupkomik i högklass lovas på Mölndalsdagarna – ”Görkul!” lovar komikern Ann Westin

Festivalen Mölndalsdagarna fortsätter att rada upp bokningar. Det senaste tillskottet i skörden är inte mindre än fem standupkomiker – däribland lokala favoriten Ann Westin och Mölndalsbon Martin Johansson, som tidigare arrangerade standupkvällar på Möllan.

ANNONS
|

Den som inte är förtjust i popmusik, schlager eller marknader, kan åtminstone få ut ett gott skratt eller två från Mölndalsdagarna – den sommarfestival som arrangeras i Stadshusparken för att fira stadens 100-årsjubileum. I en paketbokning av standupklubben Änna go standup, utlovas nämligen flera humorset under loppet av en timme på festivalsöndagen 5 juni.

Känt ansikte flaggskepp

– Det kommer att bli jätteroligt och görkul och allting. Jag hoppas att vi ses då, hälsar komikern Ann Westin i ett videoklipp på kommunens hemsida.

Det är utan tvekan hon som får sägas vara flaggskeppet i bokningen.

Ann Westin debuterade redan 1996 på anrika standuphaket Norra Brunn i Stockholm, och har hunnit koras till årets kvinnliga komiker tre gånger. Många känner förmodligen igen henne från tv, om de inte dessutom har råkat på hennes böcker, soloföreställningar eller teaterproduktioner, vill säga.

ANNONS

Lokala förmågor

Dra vitsar kommer även Mölndalsbon Martin Johansson att göra, som tidigare har arrangerat utknoppningsföreställningar från Kungsbackaklubben Skrattbubblan på Möllan i Mölndal, och nu driver Änna go standup i Göteborg.

Ännu en lokalbekanting hittar vi i nästa komiker på listan, Mölndalsdottern Linda Smedberg, som nu gör sitt fjärde år inom branschen och lovar att få ”hela Mölndal att skratta”.

Kommer gör också skåningen Ludde Samuelsson, som bland annat har skrivit manus till satirprogrammet Svenska nyheter och inledde sin standupkarriär redan som 17-åring, samt Sverrir Marinosson, som kallar sig för ”en lång, glad, förvirrad och lite missförstådd islänning. 2019 vann Marinosson Sveriges största standup-tävling Grand comedy slam, så det finns goda förutsättningar för att han kan få ett antal mölndälingar att dra på smilbanden denna sommarhelg.

Hittills är bland andra Tusse, Ana Diaz, Kikki Danielsson, Tarabband och Lasse Berghagen inbokade till Mölndalsdagarna, som äger rum 4–6 juni.

LÄS MER:Ungdomarna får en egen festival på Mölndalsdagarna

LÄS MER:Kikki Danielsson klar för Mölndalsdagarna

LÄS MER:Tusse kommer när Mölndal fyller 100 år

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS