Star Wars-bröllop i Mölndal

Nyligen kunde man se människor utklädda till diverse Star Wars-karaktärer på Mölndals gator. Anledningen var ett bröllop med Star Wars-tema där gästerna, brudparet och vigselförrättaren gick in för temat.

ANNONS

Liv Oschlag och Robert Johansson träffades online 2016 och märkte snabbt att de hade ett stort intresse gemensamt, nämligen Star Wars.

– Den stora anledningen egentligen till att jag svarade på Roberts meddelande var för att han var utklädd till Kylo Ren på sin profilbild, säger Liv Oschlag.

Resten är historia, som man brukar säga. För tre år sedan åkte paret till Chicago för att närvara på Star Wars Celebration där flera tiotusentals fans samlas nästan varje år i olika städer världen över för att hylla och fira franchisen.

Liv friade till Robert

Mitt i folkmassan under firandet gick Liv Oschlag ner på knä och friade till sin nu nyblivna man. Något hon hade varit övertygad om från början att hon skulle göra.

– Jag visste hela tiden att det var jag som skulle fria till honom. Jag ville vara den som valde honom, så det kändes helt rätt att vara den som friade.

Robert Johansson hade ingen aning om frieriet.

– Det var fantastiskt, samtidigt var jag så chockad. Känslan var lite bisarr då jag utgått från att det var jag som skulle fria.

Pastorn utklädd

Ganska direkt efter frieriet började paret diskutera bröllopets tema och det var underförstått att det skulle vara Star Wars-inspirerat. Planen var att gifta sig år 2020 men i och med pandemin blev det framskjutet.

– Det var nästan bara bra att det blev som det blev för det ledde till att ambitionsnivån bara höjdes och detaljerna kunde planeras in, säger Robert Johansson.

I lördags gifte sig paret på Kulturhuset Möllan i Mölndal och det blev som de hade tänkt sig. Bruden hade skrivit lappar till varje gäst med citat från olika filmer. Över 130 personer närvarade och även om alla inte hade en full Darth Vader-mundering, så var all klädsel Star Wars-inspirerad.

Till och med pastorn var utklädd till en Mandeloriankaraktär. Brudparets klädsel var inspirerad av Din Djarin och Bo-Katan Kryze.

Brudparets vardag

Många av de som deltog under bröllopet är medlemmar i Swedish Garrison – en kostymgrupp för Star Wars-fans som ägnar sig åt välgörenhetsarbete. Något som även brudparet och deras vänner gör på fritiden.

– Vi besöker olika event och samlar in pengar till bland annat Barncancerfonden genom att till exempel klä ut oss till Star Wars-karaktärer på barnkalas eller liknande, säger Robert Johansson.

LÄS MER:Experten tipsar: Så gör du om du blir ormbiten

LÄS MER:Här bekämpar Invaterm parkslide i Mölndal – med vattenånga: "Allt ryker”

ANNONS