Stefan Löfven avgår – det här tycker Mölndalsborna

Efter måndagens presskonferens stod det klart att statsminister Stefan Löfven avgår. Mölndals-Posten gick ut på stan för att fånga Mölndalsbornas första reaktioner.
– Det är en cirkus mitt uppe i en pandemi, säger invånaren Göran Johansson.

ANNONS
|

På Mölndals torg strosar sommarklädda semesterfirare. Barn springer fram och tillbaka genom fontänen medan föräldrar håller i kladdiga glasspapper. Elin Ivarsson står böjd över en barnvagn. Hon klurar på hur en fråga om hyror för nyproduktioner har lett till både en regeringskris och statsministerns avgång.

– Jag har följt det här de senaste dagarna. Jag tycker inte att just den frågan är så stor om man jämför med till exempel frågor som rör skola och vård.

Elin Ivarsson fortsätter:

– Jag tror att vi kommer vara utan statsminister ett tag nu, med tanke på hur det gick sist när det var talmansrundor.

ANNONS

”Kommer ta 14 dagar”

Vid ett bord lite längre bort sitter bland annat Morgan Lindsjö, Niclas Landgren och Leif Johansson. De börjar snabbt diskutera hur de tycker att Stefan Löfven skött coronapandemin.

– Jag är inte nöjd med restriktionerna. Sverige borde ha stängt ner som andra länder. Jag tycker att det är bra att han avgår, säger Morgan Lindsjö.

Niclas Landgren som sitter bredvid håller med. Men han tror att den nuvarande regeringskrisen kommer lösa sig snabbt.

– Jag tror att det kommer ta 14 dagar. Nu har de ju press på sig eftersom det tog så lång tid sist. De måste lösa det här, säger han.

LÄS MER:Jessica Wetterling var starstruck under hela första året i riksdagen

Tror att det kommer bli extraval

Utanför Espresso house sitter Lovisa Schmid och dricker en kaffe innan hon ska kliva på sitt arbetspass. Hon tycker att statsministerns avgång kom som en chock.

– Allt kändes väldigt oväntat.

Vidare förklarar Lovisa Schmid att hon tror att det finns en risk att det blir ett extraval ändå.

– Jag tycker att det är bra om det skulle bli så, det känns väldigt spännande att se vad det blir av det här, berättar hon.

”En cirkus”

Några meter från Lovisa kommer Göran Johansson gående mot Mölndal galleria. Han promenerar i raskt tempo och svarar snabbt på Mölndals-Postens frågor.

– Vi är mitt uppe i en pandemi och det är extraval om bara ett år. Det är en cirkus mitt uppe i en pandemi, säger han och suckar innan han försvinner in i gallerian.

LÄS MER:Efter SD-ledarens kritik – nu smyckas rondellen i regnbågens färger

ANNONS