Mathias Johannesson inför besiktningen av den nyrenoverade Stensjöbron.
Mathias Johannesson inför besiktningen av den nyrenoverade Stensjöbron. Bild: Martin Björklund

Stensjöbron öppnar efter fyra månaders avstängning

Det var i sista stund. Under fredagen öppnar Stensjöbron som varit avstängd sedan 4 januari.

ANNONS
LocationMölndal|
|

Bron från Pixbovägen upp mot Stensjön har varit stängd på grund av renovering sedan årsskiftet. Nu är den klar. De delar av konstruktionen som håller ihop bron är utbytta och samtidigt har ny asfalt lagts över såväl vägbanan som gång-och cykelbanan.

– Vi passade på att göra lite kringarbeten när vi ändå hade bron avstängd, säger Mathias Johannesson, projektledare från tekniska förvaltningen i Mölndals stad.

LÄS MER:Nödropet från företagarna på torget: ”Vi behöver hjälp”

Budgeten var satt till 3,1 miljoner kronor men med de tillägg som gjorts i form av asfaltering förväntas den stiga något. Slutsumman blir helt klar först inom några veckor.

Har arbetet flutit på som förväntat?

ANNONS

– Det uppstod faktiskt lite komplikationer, bron är från 1980 och har inte renoverats sedan dess, men vi har ju hunnit med allt även om det var precis. Med Lackarebäcksbron var vi ju klara två veckor före utsatt tid, säger Mathias Johannesson som kan konstatera att bron öppnas precis på dagen som planerat, 16 april.

LÄS MER:Stensjöbron har aldrig funnits

Bild: Martin Björklund

Boende i Kvarnbyn eller Kikås som tagit bilen mot Stensjön har de senaste månaderna fått ta en rejäl omväg. Antingen har de fått köra ner till Kvarnbyskolan och via Järnvägsgatan och Stensjögatan nå sjön en knapp kilometer från hemmen, alternativt en färd via Pixbo herrgård och John Halls väg. För gående och cyklister har Strandpromenaden varit ett alternativ liksom gångbron över järnvägen vid Kvarnbytornet.

– Jag förstår att är tråkigt när det stängs av eftersom det inte finns så mycket andra vägar runt. Jag är ändå väldigt nöjd att vi klarar tidsplanen, säger Mathias Johannesson.

ANNONS