Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Lerums Tidning

Stor polisinsats efter inbrott i bostad

En familj i Kållered väcktes av ett pågående inbrott i sin bostad sent på tisdagskvällen. I jakten på gärningsmännen använde polisen både hundpatrull och helikopter, men under onsdagsmorgonen hade ännu ingen gripits.

ANNONS
|

Det var vid 23.50-tiden som larmet om inbrottet först kom in. Enligt polisregion Västs vakthavande befäl Fredrik Friberg väcktes brottsoffret av att tre inbrottstjuvar tagit sig in i hemmet. De ska ha haft hjälmar på sig.

– De lämnade på moped i samband med att de upptäcktes av inringaren, säger han.

Polisen inledde en större insats där såväl hundpatruller som polishelikopter deltog, men vid 07-tiden på onsdagsmorgonen hade ännu ingen misstänkt gripits.

Uppstod något tumult medan gärningsmännen vad i bostaden?

– Nej, vad jag förstår hade någon gärningsman ramlat i trappan men det ska inte ha uppstått tumult dem emellan, säger Friberg.

ANNONS

I nuläget saknar polisen detaljerade signalementsbeskrivningar av gärningspersonerna, men bostaden kommer att genomgå en teknisk undersökning under onsdagen.

Polisen misstänker även att inbrottstjuvarna tog sig in i en kolonistuga på granntomten.

– Fastigheten ligger granne med ett koloniområde och där upptäckte man att även den närmsta kolonistugan fått dörren uppbruten, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Polisen har upprättat två anmälningar med rubriceringen försök till stöld genom inbrott och olaga intrång.

LÄS MER:Axel från Meijers möbler såg hela olyckan: ”Hörde en smäll”

LÄS MER:Skolskjutsen fungerar inte – taxibolagets vd: “Var jätterörigt i Mölndal”

LÄS MER:Polisen varnar: Ny typ av romansbedrägeri

ANNONS