Storbranden i Kållered – detta har hänt

Tidigt på måndagsmorgonen fick räddningstjänsten ett larm om en brand i Kållered. I fastigheten som drabbats hade bland annat Husvagnshuset sina lokaler. Räddningsinsatsen pågick i över ett dygn.

ANNONS
|

Klockan 05.40 på måndagsmorgonen larmades räddningstjänsten till branden på Gamla riksvägen i Kållered.

Branden var fullt utvecklad i fastigheten när räddningstjänsten kom fram. I lokalen hade bland annat Husvagnshuset sin verksamhet. ”Det finns ingenting kvar”, säger Husvagnshusets ägare Rikard Peterson till Mölndals-Posten.

Ungefär 13 husvagnar ska ha totalförstörts, enligt uppgifter till Mölndals-Posten.

Klockan 08.00 var ett 20-tal enheter från räddningstjänsten på plats, fyra från sjukvården och ett antal polispatruller.

Polisen upprättade en anmälan om grov mordbrand.

Ingen person ska ha kommit till skada.

Boende i närområdet rapporterar om brunt vatten i kranen.

ANNONS

Klockan 12.00 jobbade ungefär 30 personer från räddningstjänsten med att begränsa branden till den södra änden av fastigheten. ”Det är ingen fara för allmänheten bedömer vi det som men all brandrök är ju ohälsosam”, säger räddningsledare Matilda Gustavsson till Mölndals-Posten.

Klockan 16.50 meddelade räddningstjänsten att de hade börjat dra ner på personal i räddningsarbetet. Då var det åtta enheter från räddningstjänsten kvar på plats.

Runt 21.00 hade de fem enheter kvar och höll på att riva delar av lokalen.

Dagen efter, på tisdagsmorgonen 07.45, var det två enheter kvar.

Branden hade stor påverkan på trafiken. E6 öppnades upp klockan 08.00 på tisdagen och Gamla riksvägen öppnades vid lunchtid samma dag. ”Det blev väldigt jobbigt med trafiken. Egentligen skulle jag ha mött min syster i stan, men det fick vi ställa in”, sa Kålleredsbon Yvonne Jensen till Mölndals-Posten.

Klockan 12.30 på tisdagen hade räddningstjänsten avslutat insatsen.

Värden mellan 50 och 100 miljoner ska ha förstörts i branden. ”Det är ju alltid oerhört tråkigt för någon som blir drabbade så här. Att få allt sitt förstört slår väldigt hårt mot både fastighetsägare och verksamhetsutövare”, säger Thomas Natanaelsson, restvärdesledare hos brandskyddsföreningen.

När marken har svalnat kommer polisen ta över brandplatsen för att göra en teknisk undersökning. Det kan ske under tisdag kväll alternativt onsdag.

LÄS MER:Värden för mellan 50 och 100 miljoner kan ha förstörts i storbranden i Kållered

LÄS MER:Räddningsledaren om eldhavet vid Husvagnshuset i Kållered: ”Omfattande”

LÄS MER:Här släcks branden i Kållered

ANNONS