Tre lyxbilar har stulits från en bilfirma i Varberg. Polisen letade efter bilarna med patruller, helikopter och hundpatruller. Arkivbild.
Tre lyxbilar har stulits från en bilfirma i Varberg. Polisen letade efter bilarna med patruller, helikopter och hundpatruller. Arkivbild. Bild: Andreas Olsson

Stort polispådrag i sökandet efter stulna lyxbilar

Under lördagsmorgonen pågick en omfattande sökinsats efter tre lyxbilar som stulits från en bilfirma. De beräknas ha ett högt godsvärde, och en av bilarna har en ovanlig orange färg.
– Iakttar man en sådan kan man tipsa polisen, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeKungsbacka usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var strax innan klockan 7 på lördagsmorgonen som polisen ryckte ut till en bilfirma i Varberg. Där hade okända gärningspersoner stulit tre bilar i modellerna Audi R6, BMW X5 och BMW M5.

– Genom att bryta upp en dörr kom de över nycklar och körde sedan i väg med bilarna, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

Polisen bedömer att det är ett högt godsvärde på bilarna, men det är oklart om de var nyproducerade eller begagnade.

Under morgonen pågick en omfattande sökinsats efter bilarna i området runt Varberg, men polisen i angränsande regioner underrättades också om händelsen.

– Vi har flera polispatruller, hundpatruller och helikopter på plats. Det här ligger nära E6 så man kommer snabbt ut på flera olika leder, sa Anna Göransson.

Störning på kamera

En av bilarna sticker ut till utseendet.

– Den ena BMW:n i modellen M5 har en ovanlig orange färg. Det finns inte många i den färgen i Sverige. Så iakttar man en sådan kan man tipsa polisen, säger Anna Göransson.

Förutom den sönderbrutna dörren fanns det även en störning på en kamera vid bilfirman. Störningen började strax innan inbrottet skedde.

– Vi misstänker att det är medvetet gjort eftersom kameran också har vänts bort, säger Anna Göransson.

Strax efter klockan 10 var sökinsatsen är avslutad, dock har man inte hittat varken bilarna eller de misstänkta tjuvarna.

”Vi håller utkik”

Även i Kungsbacka höll polisens patruller utkik efter de exklusiva bilarna.

– De som jobbar vet vad som hänt och vi har ögonen öppna. Men hittills har vi inte sett bilarna här i området, sa Kungsbackapolisens stationsbefäl Camilla Krueger.

Det är oklart hur många gärningspersonerna som deltagit vid stölden, men eftersom det var tre bilar som kördes i väg måste det ha varit fler än en, enligt Anna Göransson.

Polisen kommer att göra en kriminalteknisk undersökning på plats under dagen. De har upprättat en anmälan med brottsrubricering grov stöld genom inbrott.

LÄS MER:Kvinna får böter efter att ha kört bil med obältade barn

LÄS MER:Bil körde av vägen i Eklanda

LÄS MER:Man gripen vid resecentrum – misstänks ha stulit väska

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS