Succé för nya Kvarnbynatta – se bilderna från festen här

Omkring 1 000 personer kom till nya Kvarnbynatta för att lyssna på lokala band, dricka öl och käka hamburgare.
– Vi siktar på att köra nästa år också, i en lite annan skepnad, säger festfixaren Martin Andersson.

ANNONS
|

Under lördagskvällen arrangerades Kvarnbynatta på Brända tomten bakom Stadsmuseet. Detta var inte en afton, Kulturnatt i Kvarnbyn, där områdets samtliga konstnärer, musiker och museer visade upp sig, utan en festkväll med fyra Mölndalsband, mat och dryck. Men det räckte gott för att omkring 1 000 personer skulle ta sig till Kvarnbyn.

– Det var gott om folk, det första bandet hade kanske 400 personer i publiken och det sista 700. Sammantaget räknade vi till en genomströmning på omkring 1 000 pers, säger Martin Andersson.

Lugn tillställning

Först upp på scen var Recycle vars Stones- och Springsteencovers följdes av Den allvetande pelikanen, Sten Gustavsson band och avslutningsvis Pottebo Dynamite med bland andra forne kommunalrådet Patrik Karlsson på gitarr.

ANNONS

– Innan snackade vi om att jag skulle spela musik mellan banden men det var rätt skönt med lite tystnad i tio minuter innan nästa band gick på. Det var en lugn tillställning och det var jävligt lättstädat, säger Martin Andersson som med ojämna mellanrum uppmanade besökarna att plocka undan muggar, tallrikar och annat efter sig.

Sex arrangörer

Arrangörer för Kvarnbynatta var de fyra banden, Martin Anderssons företag Martinevent samt Studieförbundet Vuxenskolan med ekonomiskt stöd från Mölndals stad. Under många år var det just Mölndals stad som arrangerade Kulturnatt i Kvarnbyn som lades ned för några år sen. Men efter succén i lördags kväll talar det allra mesta för att det blir en fortsättning för Kvarnbynatta.

– Vi siktar på att köra nästa år också, i en lite annan skepnad. Det kommer inte bli en ny Kulturnatt i Kvarnbyn men jag skulle vilja få till en helg med kulturnatt, hembygdsdag, öppna butiker och sång i Kvarnbyparken. Det är mina tankar men alla jag pratat med tycker att det låter som en bra idé.

Food truck saknades

En annan lärdom Martin Andersson tar med sig från kvällen är att inte ha den samma helg som Kulturkalaset i Göteborg.

– Det fanns inte en food truck att få tag i så vi fick fixa all mat och dryck själva men till nästa år har jag redan haft kontakt med ett mikrobryggeri som förhoppningsvis kan locka med sig ytterligare ett par bryggerier. Kanske kan vi ha Kulturnatta sista helgen i augusti för då skulle den kunna sammanfalla med invigningen av Forsebron.

LÄS MER:Magnus utsattes för extrema ljudnivåer under arbetet vid Forsebron: ”Som en motorsåg”

LÄS MER:Beskedet: Då kan det bli stadsfestival igen

LÄS MER:Här firas hundraåringen Hällesåker IF – se bilderna från festen

ANNONS