Succé igen för årets Mölndalsbo – nu börjar omröstningen

Vi borde ha vetat bättre, men redaktionen blev faktiskt lika överraskad i år igen. Närmare hundra nomineringar kom in till Årets Mölndalsbo 2022, som delades upp på sammanlagt 48 vardagshjältar i vår kommun. Nu är vi inne på sluttampen, där vår jury, bestående av redaktionen och förra årets vinnare Ingela Skarin Håkansson, har valt ut fem personer ur skaran.

ANNONS
|

Årets Mölndalsbo är en utmärkelse som ska gå till en person som gjort något positivt under året som gått, varit en inspiration för andra, eller gjort skillnad i människors liv. Bland nomineringarna har det nu valts ut fem kandidater som man kan rösta på.

För att vara med och bestämma, gå in på molndalsposten.se/aretsmolndalsbo och lägg din röst.

Årets Mölndalsbo 2022

Ida Johansson, skådespelare

Skådespelaren, filmstjärnan och även modellen Ida Johansson har genom sitt arbete i Glada Hudikteatern och Mölndals egen Teater Glädje inspirerat otaliga människor att följa sina drömmar. ”En otrolig skådespelerska som sprider glädje och kärlek till alla!” skriver en av dem som nominerat henne, och tillägger att ”Ida ger så otroligt mycket kärlek till människor och är värd att få lite tillbaka”. Nyligen blev hon även ambassadör för kronprinsessan Victorias Generation Pep som ska få landets barn och unga att röra sig mer.

Pontus Lövemark (Mannen med den blå jackan), välgörenhetsprofil

Pontus Lövemark nomineras för den insats han gör i år – och varje år – i Sveriges radios välgörenhetsevenemang Musikhjälpen. För att hedra sin bortgångne bror bär Pontus hans jacka under insamlingarna, och har för det kommit att bli känd som ”Mannen med den blå jackan” för svenska folket. ”Han har ett hjärta av guld och har så länge jag känt honom (24 år) alltid stöttat andra människor med sämre förutsättningar. Han är den mest oegoistiska person jag känner”, skriver en av dem som nominerat honom.

Aferdita Kelmendi, undersköterska

En kommunanställd som gör så mycket mer än vad som krävs av sin anställning, och en kvinna med stort hjärta och passion för att hjälpa våra äldre i samhället. Som anställd på hemtjänsten i Balltorp/Åby har Aferdita Kelmendi under alla sina år kämpat för rättvisa åt seniorerna och utbildat många, många anställda till att kunna ge dem all hjälp de behöver för att känna sig trygga, bekväma och må bra.

Bertil Karlsson, arrangör

Hasse Kvinnaböske Andersson, Monica Forsberg, The Spotnicks och Thorleif Torstensson – ja, för en utomstående betraktare måste det kännas märkligt att så många namnkunniga artister fullkomligen har strömmat till Hällesåkersgården de senaste åren. Enligt flera källor beror det framför allt på en man: Bertil Karlsson, Lindome PRO:s partygeneral och en av kommunens stora konsertarrangörer – en uppskattad eldsjäl, särskilt i coronatider.

Birgitta Landgren, körledare

Rekordmånga nomineringar har hon fått, Stensjökyrkans kantor Birgitta Landgren, som är inne på sitt 42:a år som organist och körledare. Alla är de eniga: Birgitta är en outtröttlig inspiratör med ofattbar arbetskapacitet, som trots sitt fullspäckade schema med vuxenkörer, ungdomskörer och flera pojk- och flickkörer, aldrig lämnar vare sig leendet eller humorn hemma. Hon kommer att saknas av många när hon går i pension nästa år.

LÄS MER:Vad skulle Mölndal vara utan alla engagerade föreningar?

LÄS MER:Ida Johansson från Glada Hudik och Teater Glädje kan bli Årets Mölndalsbo 2022

LÄS MER:Pontus Lövemark, ”Mannen i den blå jackan”, kan bli Årets Mölndalsbo 2022

ANNONS