Succé när skivbutiken öppnade: ”Det var kö hela dagen”

På lördagen invigdes den nya affären i Mölndals centrum – och det var många som ville fynda vinylskivor.
– Redan en timme innan vi öppnade stod folk och väntade, säger ägaren Tobias Järdving.

ANNONS
|

Tre personer åt gången, handsprit och avstånd i lokalerna. Invigningen av skivbutiken Foggy Days fick coronasäkras, men Tobias Järdving tycker att det gick bra. Han driver butiken tillsammans med Sofie Fahlgren.

– Ja, det gick väldigt bra faktiskt. Vi kan ha max tre kunder i butiken, och vi hade plasthandskar och handsprit. En del fick vänta länge ute i regnet tyvärr, men vi bjöd på kaffe under tiden, säger han.

LÄS MER:De öppnar skivbutik i centrum: ”Vinyl är en trend som ökar”

Stort intresse

Butiken öppnade klockan 11 på lördagen, men redan vid tio-tiden hängde några på låset.

– När vi kom hit en timme innan så var det redan tre stycken som stod i kö. Sen var det kö fram tills att vi stängde. Det var många Mölndalsbor som hittade hit också, så det var kul.

ANNONS

Var det några särskilda skivor som folk letade efter?

–Det var väldigt stor spridning faktiskt. Hårdrocken visste vi skulle gå bra, men det var mycket jazz och folkmusik också. Vi sålde inget dansband, men nästan allting annat gick bra, säger Tobias Järdving

Har ni några skivor kvar då?

–Jadå, det har vi. Vi ser till att ha ett jämnt och bra utbud. Blir jazzen utplockad så fyller vi på med mycket bra jazz.

Än så länge säljs bara begagnade plattor i butiken. I början fick Tobias och Sofie leta på blocket och liknande, men nu hör många av sig direkt till dem.

– Vi har inte köpt från någon distributör utan allt kommer från privatpersoner, säger Tobias Järdving.

Ger ett mervärde

Till att börja med kommer butiken ha öppet på torsdagar och vissa lördagar, men det kan ändras efterhand.

– Det beror lite på pandemin och hur bra det går.

Tobias Järdving tycker det är roligt att det finns ett intresse för fysiska skivor, trots att nästan allting går att streama i dag.

– Jag är själv inte uppväxt med vinylskivor utan har upptäckt det efterhand. Jag tror att nostalgin är en faktor, och att mycket musik är gjort för albumformatet. Det är som med böcker: man måste inte ha dem i bokhyllan, man kan ju lyssna på ljudböcker, men det ger ett mervärde. Det handlar om skivan som en konstform skulle jag säga.

ANNONS