Ingela Skarin Håkansson blev årets Mölndalsbo 2021. I år sitter hon i juryn.
Ingela Skarin Håkansson blev årets Mölndalsbo 2021. I år sitter hon i juryn. Bild: Teo Kristjansson

Succén återvänder – dags för Årets Mölndalsbo 2022

För andra gången någonsin ska Mölndals-Posten dela ut priset Årets Mölndalsbo. Det ska liksom i fjol gå till en kommuninvånare som gjort något positivt under året som gått och som är en inspiration för andra.
– Förra årets Årets Mölndalsbo blev en succé, och jag hoppas att vi får in minst lika många nomineringar den här gången, säger projektledaren Tobias Holmgren.

ANNONS
|

Över 50 personer nominerades till Årets Mölndalsbo när Mölndals-Posten lanserade utmärkelsen i fjol. Bland namnen hittades allt från idrottsledare till lokalhistoriker, sjuksköterskor och vanliga pappor.

Nu är det dags igen.

Känner du en person som gjort något positivt under 2022, som sprider inspiration och glädje eller som gör en skillnad i andra människors liv? Då är du välkommen att skicka in en nominering. Mölndals-Posten vill med satsningen Årets Mölndalsbo lyfta fram just sådana hjältar bland oss.

– I kommunen finns det många invånare som gör gott och som väcker inspiration hos andra, men det är inte alltid som de uppmärksammas för det. Det vill vi råda bot på, säger Tobias Holmgren, reporter på Mölndals-Posten och ny projektledare för satsningen.

ANNONS

Kriterier för att bli Årets Mölndalsbo

Den du nominerar ska:

• Ha gjort något positivt under 2022.

• Vara en inspiration för andra.

• Göra en skillnad i andra människors liv.

• Vara bosatt i Mölndals kommun.

Här kan du nominera en person: https://hej.molndalsposten.se/aretsmolndalsbo/

Årets Mölndalsbo – så går det till

Fram till den 20 november kan du nominera en person som du tycker förtjänar att bli Årets Mölndalsbo. Sedan börjar arbetet för juryn, som består av Mölndals-Postens redaktion och förra årets vinnare Ingela Skarin Håkansson.

Nytt för i år är att juryn inte ska utse en vinnare direkt bland de nominerade, utan i stället sålla fram de fem personer som är särskilt förtjänta av priset.

– Bollen ligger sedan hos våra läsare. Det blir upp till dem att rösta på vilken av dessa fem som de tycker borde vinna utmärkelsen i år, säger Tobias Holmgren.

Årets Mölndalsbo 2021, Ingela Skarin Håkansson, fick sitt pris på Gunnebo slott, här segerintervjuad av Mölndals-Postens Elvira Linderot.
Årets Mölndalsbo 2021, Ingela Skarin Håkansson, fick sitt pris på Gunnebo slott, här segerintervjuad av Mölndals-Postens Elvira Linderot. Bild: Martin Björklund

Kan bo var som helst i kommunen

Att nominera någon är enkelt. Man går in på nomineringssidan, fyller i alla uppgifter och skriver en motivering till varför personen ska bli Årets Mölndalsbo.

– Vardagshjältar inom alla fält och i alla åldrar är vår målgrupp. Det kan vara en lärare som har lyckats lyfta barn som varit i stort behov av stöd, eller kanske en person som lagt ner själ och hjärta i att hjälpa flyktingar från kriget i Ukraina.

– Eller så är det någon som har visat civilkurage när en medmänniska blivit angripen, eller en passionerad pensionär som läser för äldre på boenden. Att se vilka nomineringar som kommer in den här gången ska bli spännande, säger Tobias Holmgren.

Den som nomineras ska vara en invånare i Mölndals kommun.

– Ja, det är en regel att den nominerade måste vara bosatt i kommunen. Om personen bor i Mölndal, Kållered, Lindome eller Hällesåker spelar dock förstås ingen roll.

Mölndals-Posten vill sprida inspiration

Vinnaren av Årets Mölndalsbo 2022 kommer, förutom äran, att få ett pris i form av en pokal och en riktigt fin, lokal upplevelse.

– Vår ambition förra året var att Årets Mölndalsbo skulle bli en tradition och utmärkelse som alla i Mölndal känner till, och som man kan vara riktigt stolt över. Efter den överväldigande responsen från läsarna, är jag helt övertygad om att vi har kommit en bra bit på vägen, säger Tobias Holmgren.

Utöver att utse en vinnare ska Mölndals-Posten lyfta fram och berätta om flera av de nominerade under hösten.

LÄS MER:Superlistan: Här är alla som nominerades till Årets Mölndalsbo

LÄS MER:Läsarna hyllar Årets Mölndalsbo Ingela Skarin Håkansson: ”Fantastisk kvinna”

LÄS MER:Sjuksköterskan som bytte jobb – Ingela Skarin Håkansson är Årets Mölndalsbo

ANNONS