Superkonstnären Bea Szenfeld i Mölndal – lär ut papperskonst till unga

I veckan var konstnären Bea Szenfeld på besök i Mölndal för att lära ut papperskonst. På plats var ett 20-tal barn och ungdomar som var ivriga att sätta igång med pysslandet.
– Det känns kul att vara här, det är najs stämning, säger Bodil Lagergren, 12.

ANNONS
|

Bea Szenfeld har genom åren skapat flera välkända klädkollektioner och konstverk i papper. På torsdagen var konstnären i Mölndal för att hålla i en workshop om papperskonst.

– Det är superkul att vara här. Jag tycker att det är jätteviktigt att det finns aktiviteter för alla, utanför skolan. Att unga från olika skolor och områden får samlas såhär. Det är viktigt komma bort från skärmarna och jobba med händerna lite, säger Bea Szenfeld.

Papperskonst i olika former

Under workshopen får barnen hjälp med att skapa papperskonst i olika former, som de ska kunna hinna klart med under dagen.

– Det blir snabba projekt i dag, vilket passar utmärkt för barn brukar vara så snabba, de kan ofta det här med att pyssla. Papper är också så himla tacksamt och lätt att jobba med, säger konstnären.

ANNONS

I lokalen i Forsåker befinner sig ett 20-tal ungdomar i åldrarna 7–15 år under förmiddagen. Senare under dagen väntas ett gäng gymnasielever som ska gå samma kurs. Ett av barnen som är där är för att skapa konst är Freja Ånberg, 10.

– Det känns roligt, men samtidigt lite annorlunda att göra detta och träffa så mycket annat folk. Jag brukar mest familj och kompisar, så det känns lite nervigt, säger hon.

Även Lilly Crona Gore, 13, och Olivia Andrén, 12, sitter vid ett borden och klipper i olika färgglada papper. Båda är spända på att lära sig mer.

– Vi har vikt papper lite innan på fritids, men nu blir det lite nytt, säger dem.

300-årig historia av pappersbruk

Kursen arrangeras av kultur- och fritidsförvaltningen i samarbete med fastighetsbolaget Mölndala. Unga i olika åldrar och från olika områden är med och många av barnen passar på att göra något kul och annorlunda under påsklovet.

Att workshopen hålls på en plats som har en 300-årig historia av pappersbruk gör att Bea Szenfeld tycker att det är ännu roligare att vara just här.

– Lokalerna är så anrika, historien sitter verkligen i väggarna, säger hon.

LÄS MER:Bio Möllan tänker inte ta efter Filmstaden – okej att ha med eget godis och snacks

LÄS MER:Rivalerna går samman – blir störst i Mölndal på vård

LÄS MER:Kåre kämpar för bättre mat i äldreomsorgen

ANNONS