Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Superlistan: Här är alla som nominerades till Årets Mölndalsbo

Över 50 personer nominerades till den nya utmärkelsen, och att välja en vinnare var inte enkelt. Mölndals-Posten har listat alla inskickade bidrag och utdrag från nomineringarna. Det är allt från idrottsledare till pappor som hyllas.

Vem som helst kunde nominera någon till Årets Mölndalsbo 2021 och bland förslagen finns allt från idrottsledare till lokalhistoriker, sjuksköterskor och vanliga pappor. En jury, bestående av Mölndals-Postens redaktion, gick igenom alla nomineringarna och har valt en vinnare.

LÄS MER: Sture räddades av bordsgrannen på restaurangen – nu nomineras hon till årets Mölndalsbo

Valet föll på Ingela Skarin Håkansson, bland annat för hennes insatser under branden i Lindome tidigare i år. Här kan du läsa mer om henne.

För att lyfta fler vardagshjältar har Mölndals-Posten valt att publicera namnen på alla nominerade, samt utdrag från själva nomineringarna. En del har blivit nominerade flera gånger, av olika personer.

LÄS MER: Ulla förirrade sig från boendet – Louise räddade henne: ”För mig var det en självklarhet”

Rose-Marie Johansson

”Dagbarnvårdare (kommunal) som mina barn och min mans barn haft, yngsta går där fortfarande. Hon tar hand om alla barn på ett fantastiskt och pedagogiskt sätt.”

Linnea Runhage

”En framstående företrädare för sin kulturgren (wrestling), och en av försvinnande få kvinnliga utövare i landet. Gav flera passionerade och uppskattade shower som om ingenting hänt när restriktionerna lättat, och återvann publikens isoleringströtta hjärtan. Sätter både wrestling och Åby på kartan.”

Elize Wesley

”Hon driver Kvarnby Art och är en riktig eldsjäl! Kunnig och har alltid idéer på lager. Hon gör så mycket för att alla ska ha roligt och trevligt samt att man ska känna sig välkommen.”

Emil Abrahamsson

”Jag nominerar pappan till mina barn, Emil Abrahamsson! Han är med varje vecka som både ledare i dotterns gymnastik, Mölndal Gif, samt sonens fotboll, Balltorp FF. Han vill se barn i rörelse, oavsett hur tung arbetsvecka han själv har.”

LÄS MER: Dags att erkänna – oj, vad fel jag hade om Årets Mölndalsbo

Eva Mässing

”Eva Mässing är en eldsjäl som har vigt sitt liv åt Mölndals handbollsförening. Hon är anställd på kansliet, men är även ledare för bollskolan, dit de yngsta barnen kommer för att pröva på handboll.”

Lars Gahrn

”Lars har en stor kunskap av Mölndals historia. Lars förmedlar denna kunskap till oss Mölndalsbor på ett mycket medryckande sätt.”

Josefin Taljegård

”Konståkare som under året fått Riksidrottsförbundets stipendium på 50 000 kr och som kan få representera Sverige i konståkning i OS nästa år. Kommer varje vecka till oss och säljer bingolotter. Underbar positiv representant för svensk idrott.”

Jennifer Oscarsson

”En förebild för monté-travet.”

Johnny Viljakainen

”Johhny är en fantastisk eldsjäl i Balltorp som engagerar sig dagligen i både vuxna och barn, anordnar aktiviteter för alla och får alla att känna sig inkluderade.”

Oliver Liesén

”Jag vill nominera min fantastiska vän som inte bara göra mina dagar bättre utan har en positiv påverkan på hela sin omgivning.”

Marie Carlson

”Ägare till Blomstermakarna i Mölndal. Ger mycket glädje med sitt engagemang för gammal som ung.”

Michaela Görloff

”Michaela bedriver MG horse i Kållered och inspirerar mängder av unga människor inom ridning. Hon har olika läger ridskola ridtävlingars, utbildningar mm och inspirerar ungdomar att själva bli instruktör och lära ut.”

Charlotte Boqvist

”Charlotte brinner för att hjälpa barn och ungdomar med NPF-diagnos, hon utbildar och föreläser för föreningar i Mölndal. Var med och startade Attention Mölndal.”

Mattias Pettersson

”Precis som Per Andersson vill jag nominera Mattias. Ett sant original i Mölndal. Han har alltid några vänliga ord över!”

Anna Lenninger

Sture Wange bjöd sin fru på lunchrestaurang när plötsligt allt slocknade och hans hjärta stannade. Några sekunder senare drog Anna Lenninger ner honom på golvet och påbörjade hjärt-lungräddning.

Carina Björk Nygren

”Carina har arbetat lång tid i på några olika förskolor i Mölndals kommun. Vi har jobbat tillsammans i 21 år på samma avdelning. Under alla år på förskolan har hon ” satt många frön till att växa”. Hon sprider mycket glädje bland alla barn och vuxna.”

Malin Leijonberg

”En glädjespridare i Mölndal. Hon är mer än sitt yrke. En kvinna som ser till att Mölndal har satts på kartan.”

Tommy Gartman

”Tommy har som mål att göra minst en okänd människa glad varje dag, året runt! Hans fru (min mamma) har alltid spridit värme och glädje omkring sig. Hon gick hastigt bort i 2018 och genom sorgen vet jag att han tog med sig ”man kan alltid vara lite snällare.”

Fredrik Setterberg

”Go gubbe som är bra på att grilla och fixa bra ljud vid sidan av att vara en god vän och far till tre barn.”

Louise Larsson

Tog hand om Ulla Englund när hon förirrat sig från äldreboendet i Lackarebäck.

Bertil Karlsson

”Är allt-i-allo i Lindome PRO. Ordnar aktiviteter för seniorer. Under corona var det mest promenader och bilutflykter med avstånd. Före och efter corona är det underhållning med kända artister både i cykelstugan och Hällesåkersgården.”

Blizz Bugaddi

”Hjälpt många unga med musik i studion och även gett tips på hur man tränar på gymmet till ungdomarna och äldre.”

Linda Söderlund

”Linda har under året varit ideell projektledare för HittaUt, ett projekt som lockat ut hundratals boende i Lindome och Kållered till att ta långa och korta promenader i sitt vackra närområde.”

Pia Mooij

”Pia bryr sig om alla i Eklanda. Hon föreslår att gå samman och göra goda saker för nyanlända, för de gamla och för barnen i området.”

Elize Korkka

”Hon sprudlar av idéer och står med öppna armar för den som behöver hjälp. Hon är inte rädd för att säga vad hon tycker; ger beröm om det är bra och ger kritik om det är något som är mindre bra. Hon har världens bästa skratt!”

Eleonor Hansson

”Eleonor är mentor för barnskötare i Mölndals stad och hon (tillsammans med hennes kollega) är ensamma i hela Sverige med att ha den titeln. Tack vare Eleonors engagemang gör hon skillnad för barnskötare runt om i Mölndal och hon är dagligen en inspiration för oss alla.”

Joachim Carlström

”För hans engagemang i Mölndal både genom sitt dagliga drivande av Forscaféet där han alltid är glad och hjälpsam men även för att han öppnar upp för ungdomarna i Mölndal som förlorat sin fritidsgård.”

Camilla Ericsson

”Med sitt underbara Kaffebubblan bjuder hon in oss Mölndalsbor i ett varmt och alltid välkomnande rum. Barn ges utrymme att leka fritt i välutrustad lekyta och bland Camillas godsaker kan även de flesta allergiker finna guldkorn och känna sig inkluderade i fikastunden.”

Alexandra Olsson

”Alexandra är chef för Willys butik på Utlandagatan 6, Göteborg. Hon är en inspirerande och arbetsvillig och duktig och drivande tjej. Hennes butik har vunnit första pris i en tävling bland alla Willysbutiker i Sverige.”

Linda Ruf

”Linda är utbildad florist och driver sedan lite mer än ett år Kennedygatans blomsteraffär. Linda har mycket kunskap, kvalité och service i sin butik. Linda är riktigt duktig på binderier och buketter.”

Carina Rutgersson

”Tränare i Mölndals handbollsförening. Älskar handboll och delar med sig av sin kunskap och glädje, lyckats hålla ihop träningsgruppen under covid-restriktioner med träningar utomhus 2 dagar i veckan.”

Håkan Lindström

”Håkan är en otrolig snäll och omtänksam människa som varit Mölndal trogen hela livet.”

Börje Blomster

”Börje är ordförande i Mölndals Biodlarförening. Han har de senaste åren byggt upp föreningen från ett trettiotal medlemmar till cirka 100 [...] Han har fina tips på Facebook och även filosofiska utläggningar. Han sköter en visningskupa med bin på Gunnebo. HAN GÖR SKILLNAD.”

Rebecca Björkman

”Rebecca håller igång hemtjänst via Casa Berget med hela sitt varma hjärta. Alltid redo för omställning utan problem, alltid ett gott ord på vägen.”

Ingela Skarin Håkansson

”Finns som stöd i alla sammanhang för alla åldrar och initiativtagare till stora och små projekt. Vid branden på Tåbrovägen hjälpte hon till att öppna upp församlingshemmet för behövande.”

Clara Matteusson

”När hon inte hjälper sina vänner med tak över huvudet så jobbar hon på akuten på Sahlgrenska, vilket varit tufft den senaste tiden med flera extrapass och långa dagar, men trots det, så är Clara alltid glad och vänlig mot sina medmänniskor.”

Daniel Pawholm

”Han har sedan 15–16 års åldern varit engagerad i att göra Mölndal lite roligare. Bland annat varit med att arrangera galan den 5/6 i många år, Nationaldagsfirandet, medverkat i Mölndalsrevyn med mera.”

Arne Marberg

”Jag nominerar Arne för att han har gjort en stor vändning i livet. Från att leva tufft av diverse anledningar till att nu leva för att hjälpa andra inte bara sina barn utan även Mölndalsborna, och så volontärarbetar han på Hela Människan Mölndal.”

Teresa Nappo

”Alltid positiv. Jobbar på Cinco och ett LSS-boende. Ett otroligt engagemang för de svaga i samhället.”

Anna Fallström

”Anna som varit med och startat Konstkollektivet är en otroligt viktig grundpelare i den verksamheten och för mycket kultur som sker i Mölndal.”

Therese Ericsson

”Therese har just startat upp den egnahemsförening som sedan en tid legat vilande för vårt bostadsområde Solängen. Med Thereses idérikedom och förmåga att se möjligheter har gemensam äppelmustning kunnat genomföras som ett första evenemang trots pandemiår.”

Magnus Fogelberg

”Jag nominerar min man Magnus för hans arbete med Mölndals hockeyskola. När han tog över som ansvarig för hockeyskolan för 5 år sedan kom cirka 20 barn till träningen. Idag kommer över 70 barn vid varje tillfälle.”

Eva Andersson

”Eva har startat organisationen 2 HelpingHands. Organisationen har under året arbetat mycket hårt med att få ut personer ur Afghanistan som har riskerar livet om de skulle hittas av talibanerna. De har också samlat in och kört flera lastbilslass med förnödenheter till Moria och andra flyktingläger i Grekland.”

Camilla Carlsson

”Årets Mölndalsbo borde gå till Camilla Carlsson som driver företaget Villokan Nature – Utomhusträning året runt. Hon har ställt om verksamheten under pandemin på ett föredömligt sätt.”

Mariette Ferngren

”Mariette är en musikalisk förskolepedagog på Stallbackens förskola som lyser upp vardagen för såväl barn som föräldrar. Med sin lekfullhet och närvaro hjälper hon varje barn att hitta sitt eget uttryckssätt.”

Suzann Bengtsson

”En sann Mölndalsambassadör och Mölndalsprofil. Suzann har varit chef över Aktiviteten i många år och gjort dagen bättre för små som stora motionärer med sina smarta och hjälpsamma lösningar.”

Amanda Borneke

”Amanda är en person som inspirerar mig med att vara en ’ensam’ kvinna i den starka mansdominerade byggbranschen. Hon vågar att utmana gamla normer med nya idéer som handlar om hållbarhet.”

Alba Ganslandt

”Man kan ta Alba från Mölndal, men aldrig Mölndal ifrån Alba. Hennes mål med dagarna är att le mot alla Mölndalsbor hon ser!”

Erich Zindulka

”Han drev bland annat restaurang Kryddan i Kållered, hade väldigt många anställda i både Kållered och Mölndal. Du kanske vet vad en Africana är, det finns ju över hela Sverige? Det är han som har skapat den.”

Alexander Frisk

”Alexander Frisk som jobbar på Kulturhuset Möllan. Han är alltid positiv, alltid hjälpsam, han gör allting på direkten – det är liksom inget ”nja, jag ska se om jag kan”. Han är fantastiskt service minded och jag uppskattar verkligen att han finns i mitt liv.”

Thomas Nord

”Han är designer på Tenson. Han är otroligt duktig på att sätta varumärken på den internationella kartan och han är extremt vass designer som får oförtjänt lite cred.”

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.