Supervärmen kom till Mölndal – temperaturen steg över 30 grader: ”Underbart”

På onsdagen steg temperaturen över 30 grader i Mölndal, och många passade på att njuta av värmen. Mölndals-Posten gav sig ut på en rundtur i kommunen för att se vad folk hittade på i solen.

ANNONS
|

Efter en sommar med en del ostadigt väder kom supervärmen till Mölndal. Temperaturen landade på vissa håll över 30 grader och vid Tulebosjön var det många som tog sig ett svalkande dopp.

– Vi har byggt sandslott och badat, berättar åttaåriga Mira Nexborn.

Hennes kompis Klara Kosinski var glad över det fina vädret.

– Vi har snorklat och sett fiskar, säger hon.

Äter glass

Om det var mycket människor vid sjöarna var det desto mindre på annat håll. I Lindome centrum stekte solen över ett nästintill tomt torg. Några vänner hade dock samlats utanför spelkiosken i Lindome.

ANNONS

– Jag är här och äter glass varje dag, säger Mats Wennerlöf.

Vad tycker du om värmen?

– Det är underbart.

Brevbäraren Joel Niklasson var möjligen inte lika entusiastisk. När Mölndals-Posten stoppar honom vid Peppareds torg konstaterar han att det blir svettigt inne i det eldrivna arbetsfordonet.

– Värmen har ju inte nått sin topp riktigt än heller. Det gäller att dricka mycket, konstaterar han vid 12-tiden och rullar vidare.

Väljer skuggan

På Brogatan har Kristina Grönlund och Inger Hellberg slagit sig ner för en fika. De väljer skuggsidan, men i Kristina Grönlunds fall är det inte frivilligt.

– Det är så skönt med sol och värme. Jag skulle kunna vara i solen hur länge som helst. Men hon kan ju inte sitta här i skuggan alldeles ensam, stackarn, säger hon och tittar glatt på Inger.

– Nej, jag orkar inte för mycket värme, bekräftar Inger.

Köpte hel melon

Ett stenkast bort, i stadshusparken, har några tagit skydd från den stekheta solen och gömt sig där det finns skugga. Andra har lagt sig mitt på gräsmattan för att få så mycket sol på sig som möjligt. Håkan Sällström är ute med sin hund vars koppel han håller i ena handen, i den andra håller han en gigantisk vattenmelon.

– Det var min fru som sa att hon ville ha en hel vattenmelon och så hittade jag den här och då skulle hon få en hel vattenmelon, säger han och skrattar.

Så den är inte bara till dig då?

– Nä den här behöver jag hjälp med.

Enligt SMHI stannar värmen kvar åtminstone under torsdagen, då väntas åter igen temperaturer stiga över 30 grader.

LÄS MER:Experten tipsar: Så gör du om du blir ormbiten

LÄS MER:Deras tuffa jobb – utrota Mölndals invasiva växter

ANNONS