Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fredrik Hofflander gillar att restaurangerna tycks vara på väg att studsa tillbaka. Bild: Stefan Edetoft
Fredrik Hofflander gillar att restaurangerna tycks vara på väg att studsa tillbaka. Bild: Stefan Edetoft

Fredrik Hofflander: Svårt att få tag på bord på restaurangerna i Mölndal – det är goda tecken

Äntligen får jag äta lunch med er läsare. Ett av de största glädjeämnena så här långt är att det är halvt omöjligt att få tag på ett ledigt bord.

Förra året tvingades jag pausa ett av mina allra roligaste jobbprojekt – det som går ut på att jag bjuder er läsare på lunch. Det kom tydligen en pandemi emellan?

LÄS MER: Vi har lyssnat på läsarna – nu ska Mölndals-Postens papperstidning bli tjockare och bättre

Men nu, äntligen, har jag åter fått ta fram mitt excelark med namnen på mat- och socialiseringssugna Mölndalsbor som hörde av sig när jag efterlyste lunchsällskap en gång för länge sen.

Tillbaka efter pandemikrisen

Tre fina måltider är avverkade så här långt i den här omgången och det var precis lika kul som jag mindes det. Vad som är nästan lika roligt är en upptäckt jag gjort i samband med nypremiären – att restaurangerna tycks vara på väg tillbaka efter en historiskt tuff period.

Det verkar helt enkelt finnas ett uppdämt behov av att ta en matbit utanför hemmets och kontorets väggar. När jag och min nya kamrat Karin från Kållered klev in på Brasserie X inne på Petter Stordalens nya hotell fanns det ett enda litet minibord ledigt i den stora matsalen. Ett enda – en helt vanlig regnig tisdag.

LÄS MER: När jag ska galoppera tänker jag: ”Det här kan bli det sista jag gör – men det får det vara värt”

När jag två dagar senare strålade samman med Jessica på Gunnebo slotts restaurang var det fullbokat. Tur för mig att Jessica varit förutseende och faktiskt var en av dem som ringt in en bordsbokning någon dag i förväg. Annars hade vi fått vända i dörren.

Ett tydligt symptom

Fullbokade restauranger är ett tydligt symptom på ett samhälle som är på väg att resa sig efter 18 svåra månader. Jag avstår som vanligt från att lägga så mycket egna värderingar kring det faktum att nästan alla covidregler nu är släppta. Men med det sagt tillåter jag mig gärna att vara lite glad över att vi går mot ett betydligt mer normalt liv.

Ett normalt liv där vi nog ändå kommer att tänka betydligt mer på saker vi inte brydde oss det minsta om för ett par år sen.

LÄS MER: Jag tappade plånboken på E6 – då blev Bengt från Kållered min stora hjälte

Själv satte jag till exempel upp snygga affischer runtom på kontoret igår – med budskapet att pandemin inte är över och att det fortfarande är en god idé att hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma när man är krasslig.

Tudelade känslor

Läs förresten gärna Teo Kristjanssons stora reportage om det nya restriktionsfria Mölndal. Det innehåller en överlycklig musiker som nu får spela för en dansande publik igen, det innehåller en pirrig biografägare som laddar för Bondpremiär – men det innehåller också Mölndalsbor som inte riktigt vågar ropa hej och en vårdchef som hissar varningsflagg.

LÄS MER: Ekonomiskt fri, javisst – men vad ska jag göra sen?

Ett tudelat budskap, javisst, Men sådär är ju livet. Inte svart, inte vitt, utan snarare plottrigt och skiftande. Det gäller nog förresten oavsett om vi är mitt inne i en brinnande pandemi eller inte.

Ladda ner vår nyhetsapp

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.