Se listan över badplatser i Mölndals kommun. Arkivbild.
Se listan över badplatser i Mölndals kommun. Arkivbild. Bild: Lisa Thanner

Svalkande listan: Här är bästa baden för barnfamiljen i Mölndal

Badsugen och redo att hoppa i plurret – men vet inte var här i Mölndal? Här listar vi tillsammans med entusiasten Anders Le Dous fem fina badplatser i kommunen som alla erbjuder skön svalka.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeMölndal|
Bild: Mölndals stad

Stensjöns badplats

Ingen fyr

En barnvänlig badplats med en långgrund sandbotten. Här finns toaletter och soptunnor och även en liten lekplats. Vattnet blir varmt snabbt under försommaren, men enligt Anders Ledous är Stensjön inte optimal för den som vill träna simning i och med just långgrundheten.

Hitta hit: Kommer du via E6 kan du köra av vid Mölndals centrum, via Mölndals bro och därefter följa Kvarnbygatan. Efter stadsmuseumet, sväng upp på Stensjögatan och över järnvägen och fortsätt sedan en bit på Rådavägen och du är framme.
Närmaste busshållplats: Gunnebo Park.
Här kan du bada i Mölndal
Bild: Mölndals stad

Tulebosjön

Ingen fyr

I Kållered ligger Tulebosjön, som av Anders beskrivs som något av en ”okänd” plats eftersom det mest är lokalborna som vistas här varma sommardagar. Omgärdas av flera mindre skogspartier och är allt som allt en bra badsjö.

Hitta hit: Kör du på E6 från Göteborgshållet, sväng av av vid Torrekullamotet och följ Gamla riksvägen förbi bland annat Byggmax. Fortsätt sedan förbi Brattåsgården på Streteredsvägen. Sväng efter en bit vänster in på Tulebovägen fram till badplatsen.
Närmaste busshållsplats: Sporredsvägen.
Bild: Lisa Thanner

Sisjöns badplats

Ingen fyr

I ”moss”-området i höjd med Mölndals skytteförening återfinns Sisjöns badplats. En barnvänlig badplats med bryggor, stegar, sandstränder, gräs och klippor runt om. Vill man hoppa i plurret extra varm en sommardag, finns motionsstigar i området att värma upp på.

Hitta hit: Kommer du utmed 158:an, sväng av vid Fässbergsmotet och följ Lunnagårdsgatan. Efter Kongegården, sväng vänster och följ Mölndals Sisjöväg och du är snart framme.
Närmaste busshållsplats: Askims Svartmosse och därefter en promenad genom mossen.
Bild: Mölndals stad

Södra Långvattnet

Ingen fyr

Här finns ingen strand och bara ett fåtal parkeringsplatser. Så med fördel tar man sig enklast hit med buss, cykel eller en promenad. Klart och fräscht vatten och också en sjö som mest de boende i området känner till. En bra sjö för den som väl träna, enligt Anders Ledous.

Hitta hit: Kommer du via E6 kan du köra av vid Mölndals centrum, via Mölndals bro och därefter följa Kvarnbygatan som övergår i Pixbovägen fram till badets parkering nära Kikås kapell.
Närmaste busshållsplats: Kikås eller Skyttegatan.
Bild: Mölndals stad

Södra Barnsjön

Ingen fyr

I Lindome finns denna barnvänliga badplats med bryggor, hopptorn och generösa gräsytor att vistas på. En annan fördel enligt Anders Ledous är att sjön snabbt blir varm.

Hitta hit: Via E6, sväng av vid Lindomemotet och följ Spårhagavägen som övergår i Industrivägen. Åk förbi Almåshallen och ta höger strax efter Sinntorpsskolan och in på Barnsjövägen, följ vägen och kör vidare en bit på Dalavägen så är du framme. Närmaste busshållsplats: Lindome kyrka.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS