Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Regeringen har beslutat att Sverige ska ansöka om medlemskap i Nato. Bilden är en arkivbild på statsminister Magdalena Andersson (S). Bild: Magnus Sandberg
Regeringen har beslutat att Sverige ska ansöka om medlemskap i Nato. Bilden är en arkivbild på statsminister Magdalena Andersson (S). Bild: Magnus Sandberg

Sverige ansöker om medlemskap i Nato

Regeringen har beslutat att Sverige ska ansöka om medlemskap i Nato, meddelar statsminister Magdalena Andersson (S) under en pressträff på måndagseftermiddagen.

Det var ett historiskt besked som moderaternas partiledare Ulf Kristersson och Sveriges statsminister Magdalena Andersson (S) meddelade under en gemensam pressträff på måndagseftermiddagen: Sverige kommer söka medlemskap i militäralliansen Nato.

– Vi lämnar en era och går in i en annan, säger statsminister Magdalena Andersson och förklarade att beslutet handlar om svenska folkets säkerhet.

– Vi bedömer att det är det bästa för att säkra svenska folkets säkerhet, säger hon.

Samtidigt underströk både statsministern och Ulf Kristersson (M) att ansökningsprocessen kommer medföra en ökad hotbild mot Sverige.

– Vi kan inte utesluta att Sverige utsätts för desinformation och försök att skrämma och splittra oss, sade statsminister Magdalena Andersson (S) på den gemensamma pressträffen.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.