Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Peter Viitanen, Sandra Stojiljkovic samt Ville Virtanen i SVT:s kommande dramaserie Försvunna människor. Bild: Niklas Maupoix
Peter Viitanen, Sandra Stojiljkovic samt Ville Virtanen i SVT:s kommande dramaserie Försvunna människor. Bild: Niklas Maupoix

SVT:s nya serie spelas in vid Gunnebo slott

Nästa år lanserar SVT nya dramaserien Försvunna människor. Under två kvällar och nätter i augusti stängs en av Mölndals gator av för att flera nyckelscener ska kunna spelas in.

Produktionsbolaget Unlimitedstories har fått tillstånd att använda delar av John Halls väg, nära Gunnebo slott, under totalt 20 timmar den 16 och 18 augusti.

”De aktuella scenerna som vi avser att filma vid John Halls väg är av central betydelse för serien då vi återkommer till denna plats flera gånger i serien”, skriver platschefen Alexander Vigstrand i sin ansökan.

LÄS MER: Ingers hus blev inspelningsplats för miljonfilm

Berör gatan vid Björkallén

Inspelningarna berör den del av John Halls väg som löper längs Gunnebo slotts största parkering Björkallén. Under de två aktuella dagarna kommer bland annat vägskyltar tas ner för att miljön ska fungera i tv-seriens sammanhang. På plats under inspelningen ska det finnas vakter och annan personal som ska dirigera trafiken rätt och svara på frågor från förbipasserande.

Enligt produktionsbolaget har man valt John Halls väg ”efter långt sökande efter en så smidig plats som möjligt som både skall fungera i bild och säkerhetsmässigt, med gatlyktor och möjlighet att leda om trafik”.

Tova Magnusson regisserar

Regissör för Försvunna människor är Tova Magnusson och handlingen kretsar kring en chaufför, vars liv ställs på ända när han bestämmer sig för att hjälpa åtta insmugglade flyktingar att undkomma polisen.

LÄS MER: Lena Olin och Rolf Lassgård spelar in film i Lindhaga

– Försvunna människor är en historia med så hög densitet att jag hade svårt att resa mig ur soffan efter att ha sträckläst manusen. Det handlar bland annat om vad människor kan vara kapabla till för att rädda sig själva och vad som händer när man fullständigt sviker sin moraliska kompass, säger hon.

Peter Viitanen, Sandra Stojiljkovic och Ville Virtanen är tre av skådespelarna som kommer att synas i serien.

Premiär 2022

Serien spelas in på flera olika platser i Västsverige, bland annat Lerum, Alingsås och Bäckefors. Den ska visas på SVT någon gång under 2022.

LÄS MER: Skolskjutningen i Finland blir film – spelas in i Mölndal

Mölndals-Posten har varit i kontakt med platschefen Alexander Vigstrand, som hänvisar alla frågor till producenten Patrick Ryborn. Han har dock inte varit tillgänglig för en kommentar.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.