Cornelia och Wendela Sahlin driver ett konto på Instagram där de säljer vintage och second hand.
Cornelia och Wendela Sahlin driver ett konto på Instagram där de säljer vintage och second hand. Bild: Cornelia Sahlin

Systrarna förenar sin hobby med sitt miljötänk: "En win-win"

I drygt två veckor har systrarna Sahlins konto Vintageservisen legat ute på Instagram. Nu siktar de högre och drömmer om en fysisk vintagebutik i framtiden.

ANNONS

För att kombinera sin hobby second hand och vintage med sitt miljötänk har Cornelia Sahlin från Eklanda startat en vintagebutik på Instagram – Vintageservisen tillsammans med sin syster Wendela. Där lägger de upp inspirerande bilder på second hand och vintage som de också säljer.

– Vi startade med första inlägget 21 januari. Min syster och jag är väldigt nära varandra men vi bor i olika städer. Och vi ville göra något tillsammans av vårt gemensamma intresse för second hand och vintage, säger Cornelia Sahlin.

Gillar att återanvända

Hon och hennes syster alltid var glada när de fick något som deras mormor haft. Sedan gillar de båda att inreda med både gamla och nya saker och att återanvända istället för att bara köpa nytt.

– Det blir en hemkänsla om man har något som är gammalt och blandar det med nytt, då blir det mer unikt.

På Instagram möbleras deras hem med second hand-prylarna för att inspirera.

– Jag tycker även att det är kul att visa nya användningsområden, som att ta en glasskål och lägga i vitlök och ställa fram den på köksbänken.

Noga utvalt

Och de är noga med att de säljer ska vara sådant som de själva kan tänka sig ha hemma. Just nu är kontot på Instagram mer av en hobby men på sikt vill båda systrarna utveckla sin idé och kanske jobba med det på heltid och även öppna en fysisk butik.

– Vi satsar helhjärtat på det här nu och förhoppningsvis kan det generera att vi kan leva på det här. Det hade varit en dröm.

Wendela Sahlin bor i Värnamo och Cornelia i Eklanda i Mölndal.

– Vi kan komma och lämna om man hittar något hos oss som man gillar. Vill man köpa något skriver man ett dm, ett direktmeddelande, och sedan är vi jätteflexibla, säger Cornelia Sahlin.

Gillar att leta saker tillsammans

För att fylla kontot med saker spanar de på vad som finns ute på nätet men annars gillar de att åka tillsammans till olika små butiker och leta efter saker tillsammans.

Vad är det bästa med vintage för dig?

– Att det är mer än bara något materiellt, att det har sin historia oavsett om det kommer från släkten eller från någon annanstans. De sakerna har ett annat värde i sig. Sen är det unikt, det är inte så många andra som samma saker.

Ser fördelar för miljön

Sedan ett tag har trenden varit att blanda gammalt med nytt men Cornelia ser även andra värden i att inredningstrenden står sig.

– Det är miljöaspekten, man måste tänka på vad kan jag göra för att bidra till att återanvända saker. Det är en win-win verkligen – för alla, säger hon.

Just nu har systrarnas konto 180 följare på Instagram och flera potentiella köpare har hört av sig från Danmark.

– Vi hoppas det ökar och att vi kan lösa fraktfrågan.

Karina Hansson

karina.hansson@molndalsposten.se

ANNONS