Tält på 21:a våningen – Petter Stordalens The Weaver i Mölndal satsar på glamping med utsikt

Sugen på att campa på 21:a våningen på Petter Stordalens The Weaver? I så fall är du inte ensam. Glamping har blivit den nya resetrenden.
– Vi hade fullbokat hela sommaren, säger hotellets vd Sara Lake.

ANNONS
|

Glamping är att bo i naturen men slippa omaket med att sätta upp sitt eget läger. Tälten finns redan och standarden är betydligt lyxigare än vid traditionell camping.

På The Weaver i Mölndal finns ett tält med plats för en dubbelsäng och ytterligare två madrasser. Allt detta hittar man i ett inglasat utrymme på hotellets 21:a våning.

LÄS MER:Så gick öppningen av The Weaver: ”Många hejar på oss”

Finns inget liknande

Glamping finns på flera platser i Sverige, men att det ligger i stadsmiljö är ovanligt, berättar Sara Lake, verkställande direktör på The Weaver.

– Cityglamping är något annorlunda. Nåt spektakulärt. Jag vet att det finns i Chicago och i Australien, men vad jag vet så finns det inget liknande i norra Europa.

ANNONS

För 2 500 kronor natten kan man hyra tältet på 21:a våningen. Men då får man även tillgång till ett hotellrum med dess bekvämligheter: tv, toalett och dusch. Dessutom ingår hotellfrukost i priset.

LÄS MER:Fortsatt tufft för hotellen – osäkert hur sommaren blir

– Vi tycker att vi har ett perfekt läge här. Dels är det nära naturen med Safjället alldeles bakom hotellet, men det tar bara åtta minuter med spårvagn in till Korsvägen, säger Sara Lake.

Fullbokat i somras

I somras var det stort bokningstryck på tältet längst upp på hotellet. Totalt bodde fler än 100 personer här under sommaren.

– Vi hade fullbokat sex-sju veckor i rad. Det här är en växande trend som vi tror mycket på. En lyxig variant på vanlig camping helt enkelt, säger Sara Lake.

Blir det ett liknande upplägg nästa år?

– Ja, det hoppas jag. Eller så hittar vi på något nytt.

Ett lyxigt möte med naturen

Glamping finns beskrivet i texter redan på 1500-talet då den engelske kungen Henrik 8, begav sig till Frankrike med hela hovet.

Eftersom kungen hatade det vanliga campinglivet ville han ha en lyxigare variant med större plats och tält som liknade ett mindre palats.

Trots lyxen så har tanken med glamping ändå alltid varit att skapa ett möte mellan människa och natur. Idag finns denna variant av camping på många platser i världen, men det är fortfarande ovanligt i städer. (Källa: Wikipedia)

Ladda ner vår nyhetsapp

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS