Tips: Evenemang och konserter i Mölndal hösten 2023

Vill du förgylla höstmörkret? Undrar du vad som händer en trist kväll i september, oktober eller november? Mölndals-Posten listar några evenemang och konserter att hålla koll på.

ANNONS
|
Evenemang i Mölndals kommun hösten 2023
Bild: Per Kristiansen

27/9: Magnus Betnér på Stallet Comedy

Onsdagen 27 september gästas Åby arena och Stallet Comedy av komikern Magnus Betnér. Showen hålls på restaurang Pegasus och det går att köpa biljetter med eller utan mat. Restaurangen öppnar vid 18 och klockan 19 ska Betnér kliva på scenen. Under kvällen uppträder även en rad andra, mindre kända komiker. Senare under hösten kommer Ann Westin (27 oktober) och Özz Nujen (1 december) till humorklubben.
Evenemang i Mölndals kommun hösten 2023
Bild: Clara Tjärnberg

29/9: Öppet jam på Konstkollektivet

För den som inte bara vill ta del av kultur och musik utan delta själv finns Konstkollektivets ”öppna jam”. Var fjärde fredag (klockan 18–21) bjuder föreningen in till evenemanget, som beskrivs så här: ”Våra jamkvällar börjar med en trumcirkel, därefter drar vi namn och teman ur en hatt och intar scenen för att improvisera fram låtar, en konstellation åt gången. De som inte spelar agerar publik.” Den som vill vara med betalar en summa på plats. Platsen som gäller är Baazgatan 7 i Åby.
Evenemang i Mölndals kommun hösten 2023
Bild: Martin Björklund

30/9–1/10: Konstrikets konstrunda i Mölndal

Föreningen Konstriket består av etablerade konstnärer som varje höst arrangerar en konstrunda i Alingsås, Lerum, Partille, Härryda och Mölndal. Av de 77 konstnärerna deltar i år åtta stycken från Mölndals kommun. Flera av dem ställer ut i Kvarnbyn (Malin Leijonberg på bilden är en av dem). Deltagarnas ateljéer och utställningslokaler är öppna lördag 30/9–söndag 1/10. På Konstrikets hemsida kan man se var de olika konstnärerna finns och planera sin runda.
Evenemang i Mölndals kommun hösten 2023
Bild: Pressbild

7/10: Thin Lizzy Tribute med Just Lizzy

Är du sugen på lite rockig 70- och 80-talsnostalgi? Då kanske tribute-bandet Just Lizzy kan vara något för dig. Som namnet hintar om är det Thin Lizzys låtar som spelas. Lördagen 7 oktober ställer sig bandet på restaurang Roys scen. Fritt inträde. Under hösten blir det mer livemusik och events på Roy.
Evenemang i Mölndals kommun hösten 2023
Bild: Susanne Hjalber

7/10: Livemusik i Kvarnbyns katakomber

En cellokvartett från Göteborgssymfonikerna kliver ner i Kvarnbyns katakomber, lördagen 7 oktober. Där bjuds det på musik av bland andra Astor Piazzolla och Grazyna Bacewicz. Inträdet kan betalas på plats och konserten börjar 16.00. Dörrarna öppnas dock redan klockan 15, då det även finns en utställning att se i lokalen. Under hösten blir det fler konsertkvällar i Kvarnbyn, bland annat med jazztrion John Holmström Trio (25 november).
Evenemang i Mölndals kommun hösten 2023
Bild: Tobias Holmgren

8/10: Historisk catwalk på Gunnebo slott

Gunnebo bjuder in till historisk modevisning med fika. Kläderna som visas upp är sådant som var moderiktigt 1780–1920. Under ledning av modevetaren Ellen Nilsson Ekberg visar Gunnebos guider upp allt från hemmakläder till festklänningar. För att gå på evenemanget, som pågår 16.30–19.00, krävs en förbokad biljett.
Evenemang i Mölndals kommun hösten 2023
Bild: Mölndals stad

21/10: Nycirkus i Almåshallen

Nycirkus, funkmusik, humor och 80-talskläder – det är vad som utlovas i Almåshallen lördagen 21 oktober. Mellan 13 och 13.30 uppträder cirkuskompaniet Company Afterclap med en föreställning som ska ta upp ”dagens fitnessboom och utseendehets”. Evenemanget är gratis och riktar sig till alla från 7 år och uppåt.
Evenemang i Mölndals kommun hösten 2023
Bild: Gunnebo slott

28/10: Negar Zarassi på Gunnebo slott

Operasångerskan och sopranen Negar Zarassi har gjort många hyllade framträdanden och sjungit på bland annat Göteborgs Stadsteater, Göteborgs Symfoniker och Malmö Opera. Nu kommer hon till Gunnebo slott för en konsert tillsammans med gitarrduon The Gothenburg Combo och Bellmantolkaren Martin Bagge. Det blir musik av Mozart och Bellman blandat med blomsterinspirerad musik från Kina och Sydamerika.
Evenemang i Mölndals kommun hösten 2023
Bild: Maria G Nilsson

4/11: John Lindberg Trio på Åbytravet

Lördagen 4 november är det rockabilly som gäller på Åbytravet. Då kommer nämligen John Lindberg Trio, ett band med nio album och 14 års intensivt turnerande bakom sig. Den senaste platten släpptes tidigare i år. Under kvällen utlovas inte bara klassisk rock’n roll utan även influenser av blues och country. Förbokad biljett krävs.
Evenemang i Mölndals kommun hösten 2023
Bild: Johan Carlén / Folkspel

25/11: Tredrag på John Scotts

John Scotts i Mölndal galleria kör livemusik varje lördagskväll under hösten, så för den som vill svänga sina lurviga finns många chanser. 25 november avslutas allt med Mölndalsgänget i Tredrag. När det populära coverbandet uppträtt på samma krog tidigare har blivit knökat framför scenen. 21.00 börjar spelningen.

LÄS MER:Säg hej till Christer Blomgren – Mölndalsbon som också är Göteborgs mest kända punksångare

LÄS MER:Konstkollektivet vill ha mer kultur i Mölndal – fixade minifestival

LÄS MER:”Fult litet slott” – här är turisternas värsta sågningar av Mölndals sevärdheter

LÄS MER:Malena Ernman bjöd Mölndal på musikhistorisk konsert

ANNONS