Tips: Tio bra badplatser att besöka i Mölndal, Lindome och Kållered

Bor du i Mölndal eller Göteborgsområdet och är sugen på att ta dig ett dopp nu när badtemperaturen stigit? Vet du inte vilken badplats du ska välja? Lugn! Här är tio tips på bra badsjöar i Mölndal, Lindome, Kållered och Hällesåker – oavsett om du gillar stränder, bryggor eller klippor.

ANNONS
|
Bra badplatser i Mölndals kommun
Bild: Elvira Linderot

Stensjöns badplats, John Halls väg

Vid Stensjön finns den här barnvänliga pärlan, med en fin liten strand och långgrund botten. Vid badplatsen finns toalett från ungefär mitten av maj till mitten av september.
Hitta hit: Kommer du via E6 kan du köra av vid Mölndals centrum, via Mölndals bro och därefter följa Kvarnbygatan. Efter stadsmuseet, sväng upp på och följ Stensjögatan. Fortsätt sedan en bit på Rådavägen och du är framme. Närmaste busshållplats är Gunnebo Park.
Parkering: En mindre parkering för bilar finns i närheten. Något längre bort finns en stor parkering vid Gunnebo slott.
Bra badplatser i Mölndals kommun
Bild: Mölndals stad

Stensjöns badplats, strandpromenaden

För den som hellre vill ligga på gräs eller bada från en brygga passar badplatsen vid Stensjöns strandpromenad bra. I närheten ligger Stensjöleken, en lekplats där det även finns hammockar och hängmattor. Det finns också en grillplats i närheten. Vid badplatsen finns toalett från ungefär mitten av maj till mitten av september.
Hitta hit: Mölndals stad uppmanar badsugna att ta cykeln till badplatsen. Du kan också ta bussen till håll­plats Tallkottegatan eller Mölndals stadsmuseum. Därifrån tar det ungefär tio minuter att gå. Om du kommer med bil kör du förbi Kvarnbyn och Mölndals stadsmuseum för att sedan fortsätta bort mot Stensjön.
Parkering: Det går att parkera vid Grevedämmet eller Stensjö center, för att sedan promenera en liten bit till badplatsen, som ligger mellan beachvolleyboll-planerna och Stensjöns hundrastgård.
Bra badplatser i Mölndals kommun
Bild: Mölndals stad

Tulebosjön

Vid Tulebosjön i Kållered finns en barnvänlig badplats med både sand­strand och gräs vid sjöns västra sida. Badplatsen har året-runt-brygga, med ramp för rörelse­hindrade. Vid badplatsen finns toalett från ungefär mitten av maj till mitten av september.
Hitta hit: Närmaste busshållplats är Sporreredsvägen. Därifrån kan du gå till badplatsen på 5–10 minuter. Om du kör från Kållereds centrum, följ Streteredsvägen och fortsätt sedan in på Tulebovägen.
Parkering: Du kan parkera vid Stretereds­skolan eller vid Kållered sport­center.
Bra badplatser i Mölndals kommun
Bild: Elvira Linderot

Sisjöns badplats

I höjd med Mölndals skytteförening ligger Sisjöns badplats. En populär och barnvänlig badplats med bryggor, stegar, sandstränder, gräs och klippor runt om. Här finns en tillgänglighetsanpassad ramp ner i vattnet, två grillplatser och toalett från ungefär mitten av maj till mitten av september.
Hitta hit: Du kommer till badplatsen från Lunnagårdsgatan, där det finns en skylt som visar dig rätt väg längs med Mölndals Sisjöväg. Närmaste busshållplats är Johannefred. Därifrån är det cirka tre kilometers promenad. Det går också att resa kollektivt till Askims Svartmosse i Göteborg. Tar du cykeln finns en cykelparkering vid badplatsen.
Parkering: Det finns en stor grusparkering cirka 250 meter från badplatsen, som dock kan bli full under varma sommardagar. Vid parkeringen gäller max fyra timmars parkering. Det är förbjudet att parkera längs vägen.
Bra badplatser i Mölndals kommun
Bild: Mölndals stad

Södra Långvattnet

Södra Långvattnet är en mindre sjö i Kikås-området omgiven av berg och skogsbeklädda åsar. Här kan man njuta av naturen och ta ett dopp i, oftast, lite varmare vatten.
Hitta hit: Kommer du via E6 kan du köra av vid Mölndals centrum, via Mölndals bro och därefter följa Kvarnbygatan som övergår i Pixbovägen fram till Kikås kapell. Närmaste busshållplatsen är Kikås eller Skyttegatan.
Parkering: Det är svårt att parkera i området så med fördel tar man sig hit med buss, cykel eller en promenad. Ett fåtal parkeringsplatser finns vid Kikås kapell, varifrån det är en promenad på sex–sju minuter till sjön.
Bra badplatser i Mölndals kommun
Bild: Elvira Linderot

Södra Barnsjön

I Lindome finns denna barnvänliga badplats med bryggor, ett flytande hopptorn och stora gräsytor att vistas på. Det finns också en lekplats och grillplats i området. Badplatsen är tillgänglighets­anpassad med ramp och handikap­parkering finns. Vid badplatsen finns toalett från ungefär mitten av maj till mitten av september.
Hitta hit: Via E6, sväng av vid Lindomemotet och följ Spårhagavägen som övergår i Industrivägen. Följ vägen förbi Sinntorpsskolan och ta sedan höger in på Barnsjövägen och kör vidare mot badplatsen. Närmaste busshållsplats är Lindome kyrka.
Parkering: Det finns en stor grusplan i närheten av badplatsen där du kan parkera. Längs med vägen är det förbjudet att parkera.
Bra badplatser i Mölndals kommun
Bild: Erika Törander

Västra Ingsjön

Västra Ingsjöns badplats ligger på en udde mellan Inseros och Eskilsby i Hällesåker. Badet har bryggor och stora gräs­ytor att ligga på och är mycket barnvänlig. Här finns grillplats och toaletter mellan mitten av maj och augusti.
Hitta hit: Via E6, sväng av vid Lindomemotet och följ Spårhagavägen som övergår till Industrivägen och sedan Hällesåkersvägen. Kör förbi Hällesåker mot Inseros och sväng av vid Västra Eskilsbyvägen. Följ vägen en kort bit och du är framme. Närmaste busshållplats är Inseros. Därifrån tar det 15–20 minuter att promenera till badplatsen.
Parkering: Det finns en liten parkering nära badet.
Bra badplatser i Mölndals kommun
Bild: Elvira Linderot

Rådasjöns badplats

Rådasjöns badplats har en stor brygga och fin sandbotten. Det är en barnvänlig badplats som också är handikappanpassad med en stor ramp ner i vattnet. Här finns en grillplats och toaletter från ungefär mitten av maj till mitten av september.
Hitta hit: Närmaste busshållplatsen är Gunnebo Park. Kör du bil följer du skyltarna mot Gunnebo slott. Från John Halls väg svänger du in på en mindre väg. Följ den och du kommer fram till badplatsen.
Parkering: Det finns en stor parkerings­plats i närheten av badplatsen där du kan ställa din bil.
Bra badplatser i Mölndals kommun
Bild: arkivbild

Horsikans badplats

Sjön Horsikan ligger i östra Mölndal, nära Rävekärr. Det är en barnvänlig badplats med stora gräsytor att ligga på, men även bryggor för den som föredrar det. I närheten ligger ett vind­skydd och Bohus­leden passerar förbi söder om sjön.
Hitta hit: För att ta dig hit kör du mot östra Mölndal och tar dig till Horsikagatan. Följ sedan vägen för att nå en parkeringsplats. Därifrån kan du promenera den sista biten. Om du åker kollektivt är närmaste hållplatsen Hålsten. Därifrån är det cirka 15 minuters promenad till Horsikan.
Parkering: Parkeringsplatser finns på slutet av Horsikagatan, vid en bollplan. Där­efter får du gå cirka 300 meter längs en bergsrygg
Bra badplatser i Mölndals kommun
Bild: Mölndals stad

Färåstjärns badplats

I Torrekullaområdet i Kållered finns den här lilla badsjön, som i folkmun kallas för ”Bergsjön” omgiven av klippor. Det finns också bryggor att bada ifrån.
Hitta hit: Du kan komma till Färås­tjärn antingen från Torrekullagården, från vattentornet vid Färåsvägen eller via en gångstig från Källåsvägen. I samtliga fall är det en lång och brant backe upp till sjön. Närmaste busshållplatser är Kålleredsgården eller Mor Annas väg vid Hallenskolan.
Parkering: Närmaste parkering är vid Torrekullagården, Nyhagen­vägen 10.

LÄS MER:Därför mäts temperaturen i Mölndals sjöar året om: ”Service för medborgarna”

LÄS MER:Många tog sig till badsjöarna i värmen: ”Helt perfekt”

LÄS MER:De invigde det nya hopptornet i Södra Barnsjön i Lindome: ”Bra investering”

LÄS MER:Arkitektstudenten Hilda bygger en campervan till semestern

ANNONS