Det är andra gången Andreas Molind fått sina hjul stulna – i år.
Det är andra gången Andreas Molind fått sina hjul stulna – i år. Bild: Privat

Tjuv snodde alla däck från bil: ”Sett en ökning”

Antalet däckstölder har ökat den senaste tiden i polisområdet för Göteborg syd. Under natten till måndag stals alla dyra hjul från Andreas Molinds bil – för andra gången i år.
– Man blir ju bara upprörd, man kan inte bli något annat, säger han.

ANNONS
|

Det var minst sagt en snopen start på veckan som bilägaren Andreas Molind fick på måndagen. När grannen knackade på kvart över fem, insåg han snabbt att något var fel.

– Jag såg på honom direkt att det var något. Man blir ju bara upprörd, man kan inte bli något annat, säger Andreas Molind.

Alla fyra hjulen på bilen hade stulits – och det är dessvärre inte första gången det händer. Senast i april blev Andreas Molind bestulen på däcken.

– Det verkar gå i perioder. Just de här hjulen är ganska exklusiva, så jag är väl inte helt förvånad att de stulits, både en och två gånger. Men det är tråkigt.

ANNONS

Ökning i området

Däckstölderna har ökat i området den senaste tiden, berättar stationsbefäl Sara Latorraca.

– Vi har sett att det blivit en ökning av däckstölder i hela vårt polisområde, inte bara i Mölndal, säger hon.

Vad ökningen beror på är svårt att säga. Däremot så kan man försöka ligga ett steg före tjuven, tipsar Sara Latorraca.

– Just i det här fallet hade det varit svårt att göra något. Men nu så här års när man byter däck kan man vara mer noga med hur man förvarar sina däck, så de inte ligger ute till exempel.

Parkera smart

Det kan också vara bra att tänka på var man parkerar.

– Det är alltid bra att parkera där det är upplyst och finns övervakning. Sedan är det inte alltid lätt. Man får göra det i den mån det går.

Just övervakningsmaterial är något som kan hjälpa polisen att lösa den här typen av brott, som annars är ganska svårlösta.

– Det beror så klart på förutsättningarna. Om det finns övervakningskameror på platsen, till exempel. Nyare bilmodeller filmar också själva ibland, säger Sara Latorraca.

För Andreas Molind väntar en tid med hyrbil, följt av en period med vinterhjul.

– Då behöver jag inte oroa mig för att hjulen blir stulna. Visst, det är bara materiella saker egentligen. Men det medför en massa extra jobb. Man måste ringa till polisen, försäkringsbolaget och verkstan. Det är tid man hade kunnat lägga på annat istället, säger han.

LÄS MER:Gatlamporna lyste mitt på dagen – nu lyser de inte alls

LÄS MER:Man döms efter fyllefärd på E6 i Kållered – fick hjälpas ur bilen

ANNONS