Streteredsskolan i Kållered.
Streteredsskolan i Kållered. Bild: Tobias Holmgren

Tonåring åtalas för misshandel vid skola i Kållered

Efter ett bråk mellan högstadieelever på Streteredsskolan kom en av killarnas storebror till platsen. Nu åtalas storebrodern för misshandel då han ska ha skallat och slagit lillebroderns rival i ansiktet.

ANNONS
|

Det var vid 15-tiden tisdagen den 13 oktober förra året, som ett 20-tal personer blev vittne till händelsen som utspelade sig på busshållplatsen utanför skolan i östra Kållered.

Högstadieeleverna, som några dagar tidigare hade gjort upp med varandra inne på skolan, var båda på väg ut mot busshållplatsen. Var och en för sig. Och väl därute väntade storebrodern som är i övre tonåren, redo att möta den kille som varit i bråk med hans yngre bror.

– X kom fram till mig och sa ”varför slog du min bror”. Sen skallade han mig, säger den kille som blev misshandlad på busshållplatsen i polisens förhör.

ANNONS

LÄS MER:Person omhändertagen för berusning utanför Migrationsverkets förvar

Enligt vittnesuppgifter ska han också ha fått knytnävsslag i ansiktet och ha blivit sparkad av den nu åtalade.

Ett av vittnena ska sedan två gånger om ha försökt avbryta misshandeln innan storebrodern och hans yngre bror lämnade busshållplatsen. Strax därefter kom bussen vilken den slagne killen gick på.

LÄS MER:Hotfull man gick bärsärk i godisbutik

Men uppgifterna förnekas av den åtalade som hävdar att det inte var han, utan den kille som misshandlades som startade bråket. I polisförhören förnekar han skallning, spark i magen och knytnävsslag i ansiktet. Han känner inte heller igen att ett vittne försökt avbryta bråket utan de som gick emellan var storebroderns kompisar. Denna syn på händelsen styrks av kompisarna och lillebrodern.

Ytterligare vittnen har varit på förhör men meddelat polisen att de inte vill medverka i utredningen. Nu åtalas storebrodern vid Göteborgs tingsrätt för misshandel.

LÄS MER:Cykelstölderna ökar i Mölndal: ”Ger snabba pengar”

ANNONS