Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Tonårskille från Mölndal får sin dom – hade knark i kalsongerna och i pojkrummet

Tonåringen hade knark i kalsongerna när polisen grep honom. Och än mer hittades i hans pojkrum. Tingsrätten anser att narkotikan var avsett för både eget bruk och försäljning. Nu döms Mölndalsbon.

Någon vecka in på 2021 spanade polisen i området kring Krokslätts torg efter tips om att eventuell narkotikaförsäljning pågick. På platsen samtalade Mölndalsbon, som är i gymnasieåldern, med två män som han också hälsade på och som sedan hoppade på en spårvagn. Dessutom snackade han med några tjejer samt ytterligare två män i vars bil han satte sig och åkte med.

Ganska snart stoppades bilen och efter visst besvär fick polisen över den nu dömde killen till en polisbuss.

– Där inne så känner vi en doft av marijuana. Den kommer från X kropp och vi misstänker att han har narkotika på sig, säger en av poliserna i förhör.

LÄS MER: Mölndalsparet sålde knark för att finansiera missbruk – döms till fyra års fängelse

Poserade på bild med narkotika

Detta gör att Mölndalsbon får följa med till stationen och vid den efterföljande kroppsvisitationen hittas en plastpåse i tonårskillens kalsonger. I den fanns 17,4 gram cannabis fördelat på fyra mindre påsar.

Innehavet ledde dessutom till en husrannsakan där polisen fann ytterligare narkotika i form av 0,52 gram kokain, 2,18 gram cannabis, 21,9 gram cannabisharts och tre tabletter tramadol. I pojkrummet hittas även en våg och en mobiltelefon innehållande bilder där den dömde poserar med stora mängder cannabis samt meddelanden rörande försäljning av narkotika.

– Jag erkänner att jag innehaft, jag har haft det på mig men jag har inte överlåtit något. Kokainet har jag inte sett och vill inte kännas vid eller erkänna brott för, säger han i förhör.

För ung för fängelse

Genom samtliga förhör som hållits har han hållit fast vid att all narkotika var avsedd för eget bruk och att de meddelanden som rörde narkotikaförsäljning var skrivna av andra vars namn han inte vill delge.

Om Mölndalsbon varit äldre hade fängelsestraff kunnat bli aktuellt men nu döms han till 45 timmars ungdomstjänst.

LÄS MER: Här dansar Mölndalsbon sönder Porschen i centrala Göteborg: ”Finns alltid saker man ångrar”

”Inte bara för eget bruk”

Så här skriver tingsrätten i domen: ”X har uppgett att påsen med kokain måste ha funnits i den lilla fickan i byxorna när han köpte dem. Han köpte dem av en person som han inte vill namnge”.

”Bevisningen i form av meddelanden, bilder och filmer talar med styrka för att X varit inblandad i narkotikahantering som inte bara har varit avsedd för eget bruk”.

LÄS MER: Mölndalsbo löste spelskulder med att sälja knark – familjefar döms till fängelse

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.