<em id="emphasis-8465887a176be6d4869d73466bf0f039">Arkivbild.</em>
Arkivbild. Bild: Amanda Karlsson

Tonåring lurade äldre par på tiotusentals kronor

En ung man från Mölndal lurade ett äldre par på nästan 30 000 kronor genom att låtsas ringa från ett företag – nu döms han för bedrägeriet.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var knappt två månader in på 2022 som ett äldre par i Skåne fick ett samtal från en ung man som uppgav sig ringa från företaget Klarna. Han påstod att kvinnan i paret hade gjort ett köp på flera tusen kronor. När hon förnekade att de inte gjort något köp låtsades bedragaren koppla vidare paret till deras banks säkerhetsavdelning.

Då blev de uppmanade till att ”säkra” alla pengar på sina konton, för att inte bli av med mer. På det viset fick han paret att swisha honom 28 000 kronor.

Tar ut pengar i Frölunda

Direkt efter att pengarna hade kommit in på den nu dömde tonåringens konto gjordes flera uttag i Västra Frölunda. Totalt togs 12 500 kronor ut i en bankautomat och därefter gjordes även två uttagningsförsök hos Forex.

I förundersökningen framgår det att det fortfarande är oklart vad den unge mannen gjorde med pengarna som han kom över.

Döms till böter

Mannen nekar till att ha begått något brott men säger att han mycket riktigt har blivit swishad 28 000 kronor. Förklaringen på det menar han dock är att han skulle betala lunch för en kompis som glömt sitt bankkort och råkade swisha för mycket.

Han är tidigare ostraffad och döms efter bedrägeriet för brottet penningtvättsförseelse. Mannen ska betala tillbaka 28 000 kronor, som han lurade till sig av paret, i form av skadestånd. Han döms också till dagsböter på sammanlagt 6 000 kronor.

LÄS MER:Städfirman Möbelrent segrade i tingsrätten mot Skatteverket: ”Fel hos dem”

LÄS MER:Polisen varnar: Falska sms skickas till föräldrar från deras ”barn”

LÄS MER:Telefonbedragare påstår sig ringa från Svenska kyrkan i Mölndal – vill åt pengar

ANNONS