Trafikolycka på E6

En bilist krockade in i ett räcke på E6 vid Lackarebäcksmotet – med dieseltank i bagaget. Föraren ska enligt polisen ha försökt väja för en olycka med ett annat fordon.

ANNONS
|

Larmet inkom klockan 20.09 om en olycka i norrgående riktning. Två körfält var öppna på E6 så trafiken kunde rulla sakta, men avfarten var helt blockerad under räddningsarbetet.

– Vi har precis kommit fram till platsen. Det är en bil som har kört in i räcket på avfarten vid Lackarebäcksmotet, sa Patrik Hedlund, larm- och ledningsoperatör, räddningstjänsten Storgöteborg initialt.

Även ambulans och polis larmades till platsen. Enligt tidiga uppgifter till polisen kunde det finnas diesel i fordonet.

Dieseltank i bilen

”Bilen ska enligt uppgifter till polisen vara fullastad i bagaget med diesel”, skriver polisens presstalesperson på hemsidan.

Senare visade det sig att det mycket riktigt var en dieseltank i bilen, som var nära på tom.

ANNONS

Olyckan ska ha uppstått genom att föraren gjort en manöver för att undvika krock med ett annat fordon, enligt polisen:

”För att undvika en kollision med ett annat fordon så tvingades föraren väja vilket ledde till att han körde sidoräcket på vägen”

Full framkomlighet

Klockan 21.06 meddelar Trafikverket att stoppet är hävt och att det åter är full framkomlighet på avfarten. Ungefär vid samma tid kunde ambulans och räddningstjänst lämna. Föraren skadades inte och ingen behövde föras till sjukhus.

Fordonet bärgades från platsen. Polisen skrev en anmälan om vårdslöshet i trafik.

ANNONS