Trafikolycka vid Fässbergsmotet

En personbil körde in i en vägarbetsbil på påfarten vid Fässbergsmotet på Söderleden under måndagskvällen. Mannen vårdas på sjukhus för allvarliga skador.

ANNONS
|

Larmet kom in vid 22.29. En personbil hade då kört in i en stillastående vägarbetsbil vid Fässbergsmotet på Söderleden öster ut.

– Föraren hade slagit i huvudet i vindrutan och räddningstjänsten behövde klippa upp bilen för att få ut honom, säger Magnus Schildt, polisens vakthavande befäl i Väst.

Helt avstängd

Söderleden var vid klockan 23 helt avstängd i östergående riktning. En halvtimma senare hade trafiken släppts på fullt igen.

– Vi är tvungna att stänga av vägen helt för att sanera vägen på bråte, sa Betina Svensson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Tre ambulanser på plats

Ambulans och räddningstjänst kallades till platsen med tre enheter vardera. Även polis var på plats. Två ambulanser lämnade platsen med patienter.

ANNONS

Föraren, en man i 40-årsåldern, vårdas på tisdagen på sjukhus med allvarliga skador. Läget är allvarligt men stabilt, meddelar Sahlgrenskas presstjänst.

En anmälan angående vårdslöshet i trafik är upprättad.

LÄS MER:Banger exploderade i natt – placerades vid bostad

LÄS MER:Räddningsledaren om eldhavet vid Husvagnshuset i Kållered: ”Omfattande”

LÄS MER:Här släcks branden i Kållered

ANNONS