Trafikolycka vid Lackarebäcksmotet

Det var enorma köer på E6 under torsdagseftermiddagen. Dubbla olyckor tvingade räddningstjänsten att stänga av delar av vägen – i flera timmar.

ANNONS

Den första olyckan ägde rum vid klockan 16 på torsdagen och räddningstjänsten larmades till platsen. E6:an stängdes av helt i södergående riktning under räddningsarbetet.

– Det vi vet är att det är en lastbil och en personbil som har gått i krock. Alla ska vara ute ur fordonen men det är skräp och läckage på vägbanan, säger Lars Jostelius, larm- och ledningsoperatör Västra räddningsregionen.

E6 stängdes av

Händelsen orsakade långa köer i eftermiddagsrusningen eftersom man var tvungen att stänga av E6 helt söderut. Trafiken leds om vid Lackarebäcksmotet.

– Vägen är helt avstängd, vi leder om trafiken där, säger Mikael Salo, trafikledare Trafikverket.

Det var svårt att få en prognos på när stoppet skulle vara löst.

– Det är helt stopp där nu och vi har beställt bärgare, tung bärgare eftersom att det är en lastbil som ska bort, säger Tomas Magnusson, trafikledare Trafikverket.

Två ambulanser larmades ut men det finns inga uppgifter om personskador, enligt SOS. Räddningstjänsten fokuserade på att sanera och göra vägen körbar igen.

– Det är lite sanering kvar men hur lång tid det tar vågar jag inte svara på. De ska ju få undan bilarna där också, säger Lars Jostelius.

Ytterligare en olycka

Initialt trodde man att vägen skulle öppnas helt klockan 18.00. Men bärgningen drog ut på tiden.

Vid 18-tiden inträffade dessutom en ny olycka i kön. Ytterligare en lastbil personbil ska då ha krockat.

– Det ser inte jätteallvarligt ut, men vi har personal på väg ut dit nu. Det är väldigt dålig framkomlighet, säger Mikael Salo strax efter att de larmats om olyckan.

Endast ett körfält var då öppet i södergående riktning och köerna sträckte sig till Backadalsmotet i Göteborg.

– Jag skulle gissa att vi är klar vid 18.45, säger Mikael Salo om prognosen för framkomligheten på E6 resten av kvällen.

Restköer i flera timmar

Prognosen stämde och strax innan klockan 19 var det återigen full framkomlighet på vägen.

– Men räkna med restköer i en till två timmar, säger Mikael Salo.

Även polisen har varit på plats vid olyckorna – och delat ut böter till två förare.

– De har inte anpassat avståndet till framförvarande fordon, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.

ANNONS