Tränaren startar insamling efter outriderhästen Simons död

Outriderhästen Simon skadades så pass allvarligt att han var tvungen att avlivas. Travtränaren Svante Båth har nu startat en insamling till hästens ryttare Camilla – i hopp om att hon ska fortsätta.
– Jag vill uppmuntra till det spår hon har gjort och satt, säger han.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Olyckan skedde i helgen på Axevalla travbana i samband med att en travhäst skenade i väg. När Camilla Olsson och Åbyhästen Simon skulle fånga in den lösa hästen fick Simon en skada i bogen.

– Flera veterinärer undersökte hästen, men konstaterade att hästens liv inte gick att rädda, sade Per Skoglund programledare på V75 Direkt då.

Kort sagt används outridern just för att fånga in skenade travhästar.

– Outridern finns på plats hela tiden, för att kolla hästar, tömmar och selar före start, har Camilla Olsson tidigare sagt till Kungsbacka-Posten.

Har hittills fått in 150 000 kronor

Efter den tragiska olyckan bestämde sig travtränaren Svante Båth att för att starta en insamling via sin hemsida.

Travtränaren Svante Båth kommer från Sundsvall. Bilden är tagen på Solvalla.
Travtränaren Svante Båth kommer från Sundsvall. Bilden är tagen på Solvalla. Bild: Mia Törnberg, Eqquela

– Jag känner inte Camilla. Men det räcker med att jag sett henne agera, säger han, och syftar på det arbete som hon och Simon gjorde tillsammans, och fortsätter:

– Jag förstår själv hur det känns. Det här är dock en mycket längre samvaro än vad vi har med våra travhästar. Men jag förstår att det är jobbigt på det känslomässiga planet.

Just i dag vet inte Svante Båth exakt hur mycket pengar som har samlats in.

– Det är ganska mycket pengar. Första dagen vi kollade hade insamlingen passerat 150 000 kronor. Men vi ska stämma av det där.

”Hoppas att hon fortsätter”

Svante Båth började insamlingen genom att själv donera 5 000 kronor.

– Jag startade det här kanske också utav lite egoism. En outrider vill jag inte vara utan, och jag vill att det ska fortgå på tävlingar.

Pengarna kommer helt och hållet att gå till Camilla Olsson.

– När vi är klara så hoppas jag att det minst kommer att räcka till en utbildning av en ny outriderhäst. Jag har naturligtvis pratat och messat med henne. Det får ta den tid det tar. Den dagen hon är redo och mogen igen hoppas jag att hon fortsätter på det hon har påbörjat.

LÄS MER:OS-stjärnorna kommer till Mölndal: ”Det är häftigt”

ANNONS