Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Representanter från Gunnebo slott tog under torsdagen emot Turistrådets nyinstiftade utmärkelse Årets hållbarhetskliv. Bild: Turistrådet i Västsverige
Representanter från Gunnebo slott tog under torsdagen emot Turistrådets nyinstiftade utmärkelse Årets hållbarhetskliv. Bild: Turistrådet i Västsverige

Turistrådet i Västsverige prisar hållbarheten på Gunnebo slott

Bland 350 medtävlare valdes Gunnebo slott och trädgårdar under torsdagen ut som vinnare av den nyinstiftade utmärkelsen Årets hållbarhetskliv.

Bakom utmärkelsen som delades ut på biografen Bergakungen i Göteborg finns Turistrådet Västsverige. Den delas ut till en besöksnäring och ett kommunalt initiativ för insatser inom hållbar besöksnäring. Och vinnarna detta premiärår blev Gunnebo slott och trädgårdar samt Lassalyckans fritidsanläggning i Ulricehamn.

LÄS MER: Kronprinsessan Victoria inbjuden till invigning på Gunnebo

— Vi tar emot Årets hållbarhetskliv med stolthet och glädje, och som ett bevis på hur hårt arbete ger resultat. Stort tack till Turistrådet för stöttning och inspiration. Hållbarhetsklivet är ett bra styrmedel att översätta till våra egna hållbarhetsstrategier. Jag vill också tacka alla våra besökare, fantastiska kollegor samt Mölndals kommun för nomineringen. Tillsammans har vi visat att man kan nyttja kraften i en förändring till att göra något annorlunda i framtiden, säger Anki Sande, vd för Gunnebo slott och trädgårdar i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Succé för bröllop på Gunnebo slott: ”När vi bokade var det nästan fullt”

Vinnarmotivering – Gunnebo slott och trädgårdar

”Här möts besökaren av en ljuvlig blandning av historia, trädgård och mat. En anrik verksamhet som tar ständiga steg framåt och samtidigt är ett föredöme i att bevara historien. Både långväga besökare och boende i området erbjuds upplevelser året om, oavsett om gästen är där för att ta del av den omfattande utbildningsverksamheten eller bara njuta av det som erbjuds. Ekologisk mat i säsong styrt av den egna trädgårdens skördar ger gästen fantastiska smakupplevelser. Det starka engagemanget för hållbarhet lyser rakt igenom hela verksamheten.”

Årets hållbarhetskliv är en del av Hållbarhetsklivet, Västsveriges gemensamma strategi för en hållbar besöksnäring. Ett 40-tal kommuner och drygt 350 besöksnäringsverksamheter i Västsverige har valt att ansluta sig till Hållbarhetsklivet. Dessa arbetar gemensamt för att bland annat skapa så lite onådig miljöpåverkan som möjligt

LÄS MER: Mölndal vill dubbla antalet gästnätter: ”Inga nackdelar att ligga så nära Göteborg”

– Det känns väldigt kul att inför en stor del av Västsveriges besöksnäring dela ut den allra första Årets hållbarhetskliv-utmärkelsen till Gunnebo slott och trädgårdar och till Lassalyckan – två otroligt fina representanter för hållbar västsvensk besöksnäring, säger Fredrik Lindén, vd för Turistrådet Västsverige.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.