Polisen hittade droger på en ravefest i Mölndal. Arkiv.
Polisen hittade droger på en ravefest i Mölndal. Arkiv. Bild: Christer Järeslätt

Två dagars ravefest i Mölndal – hittade pulver och marijuana

Ett 30-tal personer samlades i helgen för ravefest i Mölndal. Grannar larmade om att det var högljutt och polisen åkte ut – på plats hittade man marijuana och ett pulver.

ANNONS
|

Polisen åkte först ut på fredagen vid 22-tiden för att kontrollera en högljudd fest i ett skogsbryn på Beckravinsgatan i Mölndal, efter klagomål från grannar. Det visade sig då att de där hade ravefest med hög musik och ljusanläggning. Man hade också markerat ut med pilar i marken var festen fanns.

– Ravefester är kända för att vara förknippade med partydroger, och så blev det på lördagen, berättar Paula Grevstad, operativ samordnare vid lokalpolisområde Storgöteborg syd.

LÄS MER:Villaägare kom hem – möttes av inbrott i huset

På lördagen blev nämligen polisen kallad till samma område igen, där det då visade sig att det åter igen pågick en ravefest. Man gör där ett sök med polishund och hittade då marijuana och ett pulver, som man också misstänker är någon form av narkotika.

ANNONS

– Det är inte kopplat till någon misstänkt gärningsman, utan hittas i området där, säger Paula Grevstad.

När en man i 20-årsåldern på plats på festen under lördagen skulle gripas misstänkt för narkotikabrott, så blev det stökigt och han började göra våldsamt motstånd mot patrullen.

– Mannen springer från en bil och vill inte bli infångad, och han låser bilen när han springer därifrån. När han senare ska gripas så ifrågasätter han det och blir aggressiv och uttalar hot mot patrullen.

LÄS MER:Två okända gärningsmän knivhotade och rånade18-åring

Bilen togs i beslag för teknisk undersökning och mannen greps, misstänkt för narkotikabrott – både för eget bruk och innehav.

Polisen varnar föräldrar

Paula Grevstad, operativ samordnare vid lokalpolisområde syd, passar på att skicka med en varning till föräldrar som har ungdomar som skall på ravefest.

– Ravefester är ofta arrangerade i skogar eller någonstans lite avlägset och det förekommer ofta alkohol och droger. Ska ens barn iväg på sånt så ska man nog dra öronen till sig, säger hon.

Det är generellt en del yngre personer på den här typen av fester, men på festen i helgen var det enligt Grevstad ganska blandade åldrar. Hon berättar också att det i sig inte är några problem med att ha fest i skogen, utan problemet med den här typen av fester är just att det ofta förekommer droger och alkohol.

LÄS MER:Mölndals sjukhus kan byggas om – nya moderna vårdlokaler behövs

– Det skulle också potentiellt kunna vara ett problem att man skulle sälja alkohol på platsen, men det brukar man vanligtvis inte göra. Men det man vill veta är om personerna på plats som kanske ändå brukar alkohol är i rätt ålder och att de inte också brukar narkotika.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Mölndals-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS