Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivfoto Bild: Redaktion
Arkivfoto Bild: Redaktion

Två döms för misshandel på ungdomshems toalett

Två män döms för misshandel av en jämnårig man på Fagereds ungdomshem i Lindome sommaren 2018.

I förra veckan kom domen mot de två unga män som misshandlat en annan ung man inne på en toalett på ungdomshemmet en dag i juli 2018. Målsägaren har berättat att de två männen höll kvar honom på platsen och slog honom i ansiktet – den ena slog med knytnäven och den andra med öppen hand – vilket orsakade smärta och rodnad.

Den ena mannen har medgett att han utdelat en "lätt örfil" och den andra att han kort hållit målsägaren i armen, men båda menar dock att detta inte orsakade någon smärta eller rodnad och förnekar därför brott. Ingen av männen, som båda är i 20-årsåldern, säger sig har sett att den andra slagit målsägaren.

Göteborgs tingsrätt anser att målsägaren gjort ett trovärdigt intryck, och hans berättelse är styrkt av en övervakningsfilm och ett vittne som träffade målsägen direkt efter händelsen. Tingsrätten menar att brottet är bevisat och männen är skyldiga till misshandel. 

Den ena mannen dömdes i höstas till fängelse i ett år och tio månader för rån och grovt vapenbrott, och tingsrätten menar att misshandeln ska räknas in i det fängelsestraffet. Den andra mannen har tidigare dömts till sluten ungdomsvård för två fall av grov misshandel, och för den aktuella misshandeln döms mannen till skyddstillsyn.

Målsägaren anses också ha utsatts för kränkning och ska de båda männen betala 5 000 kronor i skadestånd, plus ränta från dagen då misshandeln skedde.

Ingen av de tre männen är hemmahörande i kommunen.

Catrin Hansson

[email protected]

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.