Tjörnskolan Fridas Hages 5A, representerade av Nathalie Andersson och Elliot Kilström, vann 2020 den lokala kvartsfinalen i Vi i femman mot Sinntorpsskolans Emelie Deurell Gren och Maximilian Draberg Eriksson från Lindome. Nu tar Skånhällaskolan över stafettpinnen för att ta sig till riksfinal. Arkivfoto: Katja Palo/Sveriges Radio
Tjörnskolan Fridas Hages 5A, representerade av Nathalie Andersson och Elliot Kilström, vann 2020 den lokala kvartsfinalen i Vi i femman mot Sinntorpsskolans Emelie Deurell Gren och Maximilian Draberg Eriksson från Lindome. Nu tar Skånhällaskolan över stafettpinnen för att ta sig till riksfinal. Arkivfoto: Katja Palo/Sveriges Radio Bild: Karina Hansson

Två klasser från Skånhällaskolan klara för Vi i femman

Skånhällaskolan i Lindome tog två av åtta finalplatser i nästa års Vi i femman. Först ut att tävla blir också just Skånhällaskolan, som den 19 januari möter Eriksboskolan från Angered i den lokala kvartsfinalen i P4 Göteborg.

ANNONS
|

2 903 klasser från hela Sverige deltog i utmaningen och i veckan som gick stod det klart vilka som gått vidare till kvartsfinal i respektive region.

Åtta klasser i varje P4-område kommer nu att få tävla mot varandra i kvartsfinalerna, som sänds mellan den 19 och 28 januari 2021.

Först ut att göra upp blir Skånhällaskolans klass 5C och Eriksboskolans 5B från Angered.

Därefter är det Öjersjö Storegård skolas tur att möta Karl Johanskolans tävlande femma från Göteborg.

Skånhällaskolan tävlar sedan igen med ytterligare en av sina klasser, klass 5D, i den tredje kvartsfinalen mot Ängås skola från Orust. Därefter tar sig Kyrkenorumsskolan i Stenungsund slutligen an Kålltorpsskolan från Göteborg.

ANNONS

Vinnarna möter sedan varandra i två semifinaler som sänds den 2 och 4 februari, med lokal final i P4 Göteborg den 9 februari.

Riksfinalen av tävlingen avgörs torsdagen den 4 mars.

Camilla Moestedt

camilla.moestedt@otv.se

Kommande tävlingsdatum

Tisdagen den 19 januari:

Skånhällaskolan 5C–Eriksboskolan 5B

Torsdagen den 21 januari:

Öjersjö Storegård skola 5A–Karl Johanskolan 5A

Tisdagen den 26 januari:

Skånhällaskolan 5D–Ängås skola 5A

Torsdagen den 28 januari:

Kyrkenorumskolan 5B–Kålltorpsskolan 5A

ANNONS