Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Två personer häktas för mordförsöket i Bifrost

Tre personer greps tidigt i fredags efter att en 30-årig man hittats allvarligt stickskadad på Utsädesgatan – nu häktas en 35-årig man och en 25-årig kvinna på sannolika skäl misstänkta för mordförsök.

Det var vid 06.05 på fredagsmorgonen som polis larmades till Utsädesgatan i Bifrost. En man i 30-årsåldern hade hittats allvarligt stickskadad i både ben, bröstkorg och armhåla. Han fördes omedelbart till sjukhus och hans tillstånd var inledningsvis kritiskt men senare stabilt.

– Man har missat de vitala organen, säger Mats Ihlbom, den kammaråklagare som nu leder förundersökningen.

I samband med polisens insats under fredagen spärrades flera trappuppgångar av i området och strax därefter kunde en man i 35-årsåldern gripas misstänkt för dådet.

Bara några timmar senare greps sedan ytterligare två personer, en kvinna i 25-årsåldern och en man i 20-årsåldern, samtliga misstänkta för försök till mord.

LÄS MER: Man stickskadad i Mölndal

Här är de misstänktas bakgrund

Under måndagen stod det efter häktningsförhandlingarna klart att den 35-årige mannen och 25-åriga kvinnan häktas på sannolika skäl misstänkta för dådet, medan 20-åringen släpps fri.

– Domstolen anser inte att det föreligger misstanke på sannolika skäl gällande honom. Det är bara att acceptera domstolens bedömning men vi får jobba med det vi har. Än så länge kvarstår misstanken mot honom sen får vi se hur det utvecklar sig när bilden klarnar efter hand, säger Mats Ihlbom.

Enligt utredningen ska den misstänkte 35-åringen och 25-åriga kvinnan bo tillsammans med varandra i Mölndal, och den tredje 20-åringen är folkbokförd på annan ort.

Samtliga tre misstänkta har straffats för annan brottslighet tidigare. Bland annat har den nu häktade 35-åringen senast under förra året dömts för narkotikabrott, vapenbrott och brott mot knivlagen. Han ska även så sent som i somras ha legat i en tvist med Mölndalsbostäder där de ville säga upp hans hyresavtal, men fick avslag.

LÄS MER: Fartkameran på Spårhagavägen har plockats ner

Stickskadade mannen har inte kunnat förhöras

Den häktade 25-åriga kvinnan har tidigare dömts för bland annat ringa stöld, snatteri och vid flera tillfällen för ringa narkotikabrott.

– Samtliga misstänkta har dömts för brott tidigare, men inga av den här karaktären, säger Mats Ihlbom.

Under helgen har endast de mer akuta utredningsåtgärderna genomförts, som summariska förhör och en avslutande teknisk undersökning. Mannen som stickskadades har ännu inte kunnat förhöras och ska innan han kördes till sjukhus ha varit väldigt förtegen om vad som hänt honom.

– Han vill själv inte uppge var eller av vem han har blivit skadad, sa Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson, på fredagsmorgonen.

LÄS MER: Två häktade för mordförsöket i Lindome – tre har släppts fria

Har säkrat dna-spår

Under polisens tekniska undersökning på platsen har flera beslag däremot kunnat göras.

– Vi har kunnat ta in en mängd kläder och eventuella brottsverktyg där det också finns blod på olika ställen. Vi vet fortfarande inte vad som använts för att skada mannen, men vi misstänker att det rör sig om en kniv som vi har beslagtagit, säger Mats Ihlbom.

Nu har det insamlade materialet skickats på analys och förhoppningen är att det ska ge en klarare bild av vad som hänt med hjälp av dna-spår.

– Vi har ett gott bevisläge om vi kan få dna-träff på blodet, säger han.

LÄS MER: Man döms för mordförsöket i Lindome – knivskar man som sagt ”horunge”

”För känsligt att gå ut med”

Vilken relation de misstänkta har sinsemellan vill åklagaren däremot inte gå ut med i dagsläget.

– Det kan jag inte svara på, det är för känsligt att gå ut med så tidigt i utredningen.

Att samtliga tre misstänks inledningsvis är något som är vanligt i början av liknande typer av utredningar.

– Det är inte ovanligt att det finns flera bevis på att flera personer varit på brottsplatsen vid gärningen. Då går det inte initialt att peka ut en utan vem som sedan visar sig var skyldig får utredningen visa, säger Mats Ihlbom.

Och bevisläget är han just nu nöjd med.

– Initialt ser det bra ut, vi kommer förhoppningsvis kunna lösa det här.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Mölndals-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.