Under natten till torsdag kolliderade två bilar i höjd med Åbromotet. Arkivbild.
Under natten till torsdag kolliderade två bilar i höjd med Åbromotet. Arkivbild.

Två bilar kolliderade på E6

Under natten till torsdag kolliderade två bilar på E6 i höjd med Åbromotet. En av bilarna hade ett släp med en båt tillkopplad som stod och blockerade vägen i närmare två timmar. En av förarna är nu misstänkt för rattfylleri.

ANNONS
|

Det var klockan 02.58 under natten som räddningstjänsten fick in ett larm om en trafikolycka på E6 i höjd med Åbromotet.

– Det är två bilar som har kolliderat, varav en av bilarna hade ett släp som nu står och blockerar vägen, säger Maria Berntsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg, klockan 03.26.

Polisen larmades också till platsen.

– Vi är fortfarande kvar på plats och inväntar en bärgare. Den ena bilen som hade ett släp ska ha haft en båt tillkopplad också, säger Magnus Schildt, polisens vakthavande befäl i Väst, klockan 04.55.

Det ska inte ha blivit några allvarliga personskador, men den ena föraren är misstänkt för rattfylleri och fick följa med till sjukhuset för en kroppsbesiktning.

ANNONS

Senare visade det sig att den misstänkte, en man i 25-årsåldern, blåste över gränsvärdet för grovt rattfylleri.

– Det är alltså över 1,0 promille. Det var även körförbud på bilen, säger Sofia Jigström stationsbefäl på Mölndalspolisen under torsdagsmorgonen.

Efter olyckan stängdes vägen av helt i norrgående riktning, men strax efter klockan 05 på torsdagsmorgonen meddelade Trafikverket att det återigen var full framkomlighet i trafiken.

ANNONS