Två män åtalas för grovt narkotikabrott i Mölndal

Utanför Coop i Lindome ser polisens spanare hur två personer lastar in påsar i bagaget på en bil. När de gasar iväg följde spanarna efter. Samma kväll hittar polisen över 11 kilo narkotika i en lägenhet i Mölndal – och två män grips på olika platser. Nu åtalas de för grovt narkotikabrott.

ANNONS

Det är sent en kväll i oktober 2022 som en man i 20-årsåldern stiger av tåget vid Mölndal station – där väntande poliser griper honom.

Drygt en timme senare griper polisen ytterligare en man, när han promenerar förbi en mack i Lindome.

Tidigare samma dag har polis och tullpersonal skuggat två personer. Spanarna har sett dem besöka en adress i Göteborg, för att sedan ta spårvagnen till en pizzeria och därefter skiljas åt.

Packade påsar i bagaget vid Coop

Senare på kvällen möts de igen. Och ett stopp på färden – utanför Coop i Lindome – fångar polisens intresse.

Där kan polisens spanare se de båda personerna – enligt åtalet identifierade som de nu åtalade männen – komma gåendes från butikens baksida. Den äldre av dem bär enligt polisen på två påsar, som läggs i bilens bagageutrymme. Sedan går männen in i bilen och åker därifrån.

Hittade kokain och cannabis – i ugnen

En dryg timme senare griper polisen den yngre av männen vid tågstationen. Då har han, enligt åtalet, drygt 11 gram cannabis på sig, och misstänks själv vara påverkad av narkotika. När polisen gör en husrannsakan i hans dåvarande lägenhet hittar man totalt elva och ett halvt kilo cannabis och drygt 45 gram kokain.

Narkotikan påträffas i väskor och påsar utspridda på olika platser i bostaden. Man hittar hasch i hallgarderoben, marijuana under bäddmadrassen i sovrummet och i köket finns både cannabis och kokain – gömt i ugnen.

Flera fynd: Knark i bil och 30 000 kronor i bostad

I den utpekade bilen, som tillhör mannen i 25-årsåldern, gör polisen ytterligare ett fynd: Nästan ett och ett halv kilo cannabis. Vid husrannsakan i hans bostad hittas 30 000 kronor i kontakter.

Nu åtalas männen, som båda är skrivna på adresser i Kungsbacka kommun, för grovt narkotikabrott.

Den äldre av männen erkänner

Mannen i 25-årsåldern erkänner brottet. Han har tidigare dömts för bland annat grovt rattfylleri och narkotikabrott.

Den yngre av de åtalade männen är tidigare dömd för bland annat narkotikabrott och misshandel. Han varken förnekar eller erkänner brott.

LÄS MER:Man från Mölnlycke häktad – misstänks för grovt narkotikabrott i Mölndal

LÄS MER:Mölndalsbo gömde knark bakom list – döms till fängelse

LÄS MER:Smugglade 260 kilo knark – döms till fängelse

ANNONS