Polis och Göteborgs tingsrätt.
Arkivbild.

Två unga pojkar döms – klottrade på en fastighet

Två unga pojkar klättrade upp för en byggställning och sprejade färg på en fastighet i Krokslätt tidigare i år. Nu döms båda till ungdomstjänst efter skadegörelsen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeMölndal usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

I maj i år klottrade två unga pojkar upp på en fastighet i Krokslätt. Pojkarna ska ha setts klättra upp för en byggställning på ett sex våningar högt hus och sprejat med färg. Fastigheten tillhörde Skandia Fastigheter AB och totalt motsvarade skadorna 6 030 kronor.

En polispatrull tog sig senare till platsen och kunde gripa pojkarna på taket.

LÄS MER:Ungdomar klottrade på tak i Krokslätt

Båda två har erkänt gärningen i Göteborgs tingsrätt. I förundersökningsprotokollet finns fotografier på fastigheten, pojkarnas händer och kläder, färgprover och sprejburkar som tillsammans styrker gärningen.

Tack vare deras ringa ålder döms båda två för skadegörelse och påföljden blir ungdomstjänst på 35 timmar vardera. Pojkarna ska tillsammans med vårdnadshavarna även betala ett skadestånd på 6 030 kronor som motsvarar företagets kostnad för klottersaneringen.

ANNONS